Hanover dočekao komšijsko slavlje

Izvor: Mondo, 09.Nov.2018, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hanover dočekao "komšijsko" slavlje

Prvi put od januara 2014. godine, Hanover u derbiju Donje Saksonije porazio Volfsburg.

Foto: Guliver/Getty Images/Cathrin Mueller

Fudbaleri Hanovera čekali su od januara 2014. godine na pobedu protiv Volfsburga i konačno su je dočekali u prvom meču 11. kola aktuelne sezone Bundeslige:

HANOVER - VOLFSBURG 2:1 (1:0).

Domaćin je tako, posle osam utakmica u kojima su samo tri puta uspeli da izbegnu poraz, obradovao svoje navijače u komšijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << derbiju Donje Saksonije.

U prvih pola sata igre bilo je nekoliko uzbuđenja, a Hanover je prvi stigao do gola.

Iljas Bebu idealno je proigrao Lintona Majnu, a 19-godišnjak lepim volej udarcem pogodio za 1:0. Mladom vezisti bio je to prvi bundesligaški gol u seniorskoj karijeri.

Prethodno su i gosti tresli protivničku mrežu, ali je gol Junusa Malija poništen zbog očiglednog igranja rukom u začetku akcije, pa je sudija posle upotrebe VAR sistema ispravno postupio poništivši pogodak.

Pokušavali su gosti doći do izjednačenja, ali su posle sat vremena igre ponovo bili primorani na kapitulaciju. Brazilac Vilijam nesmotreno je reagovao, srušio u svom šesnaestercu Marvina Bakalorca, a precizan izvođač najstrože kazne bio je Bebu, asistent kod prvog gola.

Golman domaćih, Mihael Eser, nekoliko puta bio je na meti gostujućih igrača, ali nisu uspeli da ga savladaju. Iako su fudbaleri Volfsburga većim delom meča bili konkretniji, šanse su uspeli da krunišu pogotkom tek desetak minuta pre kraja. I to sa 11 metara.

Ponovo je Eser briljantno odbranio, ali je Miko Albornoz srušio Bobija Vuda, a Vut Veghorst sa penala prepolovio prednost domaćina.

Do kraja, ipak, nije bilo većih uzbuđenja, pa je Hanover konačno zabeležio trijumf u duelima sa Volfsburgom.

BUNDESLIGA, 11. KOLO:

Hanover - Volfsburg 2:1 (1:0)

/Majna 31, Bebu 62 pen - Veghorst 82 pen/

u subotu:

Hofenhajm - Augzburg (15.30)

Verder - Borusija Menhengladbah

Frajburg - Majnc

Fortuna - Herta

Nirnberg - Štutgart

Borusija Dortmund - Bajern Minhen (18.30)

u nedjelju:

RB Lajpcig - Bajer Leverkuzen (15.30)

Ajntraht - Šalke (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund 24, Borusija Menhengladbah 20, Bajern Minhen 20, RB Lajpcig 19, Ajntraht 17, Verder 17, Hofenhajm 16, Herta 16, Augzburg 13, Frajburg 13, Volfsburg (+1) 12, Majnc 12, Bajer Leverkuzen 11, Šalke 10, Nirnberg 10, Hanover (+1) 9, Fortuna 5, Štutgart 5.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.