Izvor: Blic, 04.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hanavald protiv Peterke u Insbruku

Hanavald protiv Peterke u Insbruku

INSBRUK - Skokovima u austrijskom centru Insbruku danas se nastavlja turneja 'Četir skakonice', koja će se završiti 6. januara u Bišofshofenu. Posle dve skakaonice prvo mesto u generalnom plasmanu drži Finac Jane Ahonen sa 513.1 bodom, ispred Slovenca Primoža Peterke (504.3), pobednika iz Garmišpartenkirhena, dok je prvak Sven Hanavalda tek četvrti (498.2).

Hanavald je uspeo da se na vreme oporavi posle pada u Garmišu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iako su nemački mediji spekulisali da će propustiti Insbruk.

- Skakaću sve dok budem mogao da stojim. Istina je da se nisam lepo proveo u Garmišu i da sam 'zaradio' dosta ogrebotina i masnica, ali to nije povreda koja može da me zaustavi. Previše sam rizikovao u želji da pobedim šesti put za redom i to mi se osvetilo - izjavio je Sven Hanavald, najbolji sportista Nemačke u 2002. godini.

Primož Peterka i dalje ne može da veruje u pobedu.

- U Garmišu su bili izuzetno teški uslovi za skokove i ja nisam bio siguran da ću leteti čak 123.5 metra. Sada moram da skočim dobro u Insbruku, jer ne želim da se priča kako sam imao sreće na drugoj skakaonici - poručio je Peterka, koji zaostaje 8.8 bodova za vodećim Ahonenom.

Turneja 'Četiri skakaonice' posle dva takmičenja: Ahonen (Finska) 513.1, Peterka (Slovenija) 504.3, Kvekelsoj (Norveška) 499.7, Hanavald (Nemačka) 498.2, Mališ (Poljska) 494.8. A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.