Hamiltonova strela ustrelila VN Nemačke

Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamiltonova strela ustrelila VN Nemačke

Niko Rozberg je već na startu kapitulirao pred pobednikom Luisom Hamiltonom, Danijelom Rikardom i Maksom Verstapenom

Luis Hamilton pobednik je Velike nagrade Nemačke! Prognoza po kojoj će aktuelni šampion u silovitom jurišu napasti prvu poziciju već na startu i poraziti Niko Rozberga, nosioca pol pozicije pokazala se kao sasvim tačna. Nemac je već do prve krivine pao na četvrto mesto, a ispred njega za tren oka izgrađen je živi zid od dva Red Bulova bolida. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tako se Luis Hamilton domogao vođstva koga nije izgubio pre svega zbog odlično obavljenih zaustavljanja u boksu od prosečnih 2,2 sekunde za obavljen servis. Drugoplasirani vozač na Velikoj nagradi Nemačke je Danijel Rikardo, dok je treći kroz cilj prošao Maks Verstapen.

Velika borba na Hokenhajmrigu se vodila između Niko Rozberga i Maksa Verstapena. Incidenata nije bilo, ili bolje rečeno rizičnog kontakta, ali je Rozberg zbog mišljenja sudija ponovo zaradio penalizaciju od pet sekundi. Kasnio je skrećući u desno zbog čega je Maks Verstapen otišao suviše široko pa je Nemac uz odlazak u boks odslužio i penalizaciju koja uz Mercedesovu grešku pri zameni pneumatika svakako nosi nešto više vremena nego što je Niko Rozberg morao da odsluži. To je međutim bilo sasvim dovoljno da se mladi Verstapen vrati dobrom ritmu i trećoj poziciji koju je sigurnom vožnjom sačuvao sve do samog cilja.

Kada je reč o vozačima Ferarija, ponovo se pokazalo da nešto u ekipi iz Maranela debelo škripi. Sebastijan Fetel i Kimi Rajkonen doduše i nisu toliko loše vozili koliko je bila uočljiva razlika između Ferarijevog bolida i onoga što Mercedes i Red Bul u ovoj sezoni imaju u točkovima svojih bolida. Ako uz to dodamo i neodlučnost, kašnjenje i u par momenata nevešto postupanje mehaničara Ferarija u boksu, onda je epilog jasan. Sebastijan Fetel je kroz cilj prošao kao petoplasirani, dok je Kimi Rajkonen VN Nemačke završio kao šesti vozač u konačnom poretku.

Vredno je spomenuti da je pobednik sa Hokenhajmringa u poslednjoj trećini trke čuvao turbokompresor „w 07 hibrid“ bolida iz tehničkih razloga, ali da ni uprkos tome nije osetio bitnije ugrožen od direktnog rivala Danijela Rikarda. Tako se na kraju okončala Velika nagrada Nemačke iako je izostala kiša koja je u poslednjim krugovima davala prve znake da bi voda mogla da prekrije Hokenhajmring.

GENERALNI PLASMAN VOZAČA

1. Luis Hamilton 217

2. Niko Rozberg 198

3. Danijel Rikardo 133

4. Kimi Raikonen 122

5. Sebastijan Fetel 120

6. Maks Ferstapen 115

PLASMAN KONSTRUKTORA

1. Mercedes 415

2. Red Bul 256

3. Ferari 242

4. Vilijams 96

5. Fors Indija 81

6. Toro Roso 45

Piše: Miloš Milić

(FOTO: Action Images)  

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.