Izvor: Danas, 03.Jul.2015, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton želi slavlje kod kuće

Beograd - Šampionat Formule 1 obiluje brojnim tradicijama i pričama koje se prenose sa koleno na koleno i sa vozača na vozača, ali u stvaranju legendi niko nije bolji od Britanaca. Zato će nedeljna trka za Veliku nagradu Velike Britanije, na čuvenoj stazi Silverston, biti više od pukog sakupljanja bodova i borbe za titulu. Luis Hamilton je slavio prošle godine pred svojim navijačima, a ako to uradi, i sada biće za korak bliže konačnoj pobedi na kraju sezone. Domaći vozač ima najmoćniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << automobil kojem potpuno odgovara konfiguracija staze, ali isto važi i za timskog kolegu Nika Rozberga, pa će Nemac sigurno dati sve od sebe da pokvari feštu.

Osim dvojca “srebrnih strela” doprinos neizvesnosti želi da da i Sebastijan Fetel u Ferariju, koji možda nije toliko konkurentan, ali će zaigrati na svoje veliko iskustvo u “najbržem cirkusu na svetu”. Isto važi i za dvojac Vilijamsa Masa - Botas, koji je na nekoliko prethodnih trka pokazao da se na njih može računati, možda ne za titulu i svakako ne za konstruktorski podvig, ali mogu igrati važnu ulogu na stazi. S druge strane, Silverston je nepredvidljiva staza zbog svoje konfiguracije, ali i spoljašnjih prilika. Pre svega zbog vremena na Ostrvu jer ukoliko bude kiše okolnosti se mogu i te kako promeniti, a tu bi Alonso mogao dobiti koji promil više za podvig.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Hamilton: Nisam hteo kao Sena, već sam se pomolio

Izvor: B92, 04.Jul.2015, 11:21

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da je ovogodišnja Velika nagrada Monaka, na kojoj je ostao bez sigurne pobede, bila najveći test za njega...Hamilton je ubedjivo vodio na ulicama Monte Karla, da bi ga Mercedes pozvao u boks po nove pneumatike kada je na stazu izašlo bezbednosno vozilo,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.