Hamilton “zaledio” rivale

Izvor: Danas, 16.Mar.2015, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton “zaledio” rivale

Beograd - Nova sezona u Formuli jedan počela je na identičan način kako je završena prethodna - apsolutnom dominacijom Mercedesa. Lusi Hamilton, zvanični šampion, “prošetao” se Melburnom, tačnije “Albert Parkom” osvojivši prvo mesto sa 1,3 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog, klupskog kolegu, NIka Razberga.

Još od 1963. i trke u Monte Karlu na startu se pojavilo svega 15 bolida, dok su svega četvorica vozača završili takmičenje a da ih Hamilton nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << obišao za čitav krug. Treći kroz cilj prošao je Sebastijan Fetel u Ferariju, svom novom timu, četvrti je bio Felipe Masa, a peti debitant u Zauberu Felipe Nasr. Trojica vozača uopšte nisu startovali, dok su šestorica odustali zbog kvara na motoru.

Hamilton, dvostruki šampion iz 2008. i 2014, došao je u Melburnu do 34. pobede u karijeri. Renoovi motori su potpuno zakazali, što će zadati velike probleme Red bulu i Toro Rosu koji upravo koriste njegove motore. Dva bolida uopšte nisu završili trku, dok su dva zaostajala po krug i više za najbržima. Najprijatnije iznenađenje bio je debitant u Zauberu Felipe Nasr, koji je talent pokazao u situacijama kada ga je daleko iskusniji Rikardo napadao, želeći da mu preotme petu poziciju.

PLASMAN VOZAČA:

1. Hamilton 25

2. Rozberg 18

3. Fetel 15

4. Masa 12

5. Nasr 10

PLASMAN KONSTRUKTORA:

1. Mercedes 43

2. Ferari 15

3. Zauber 14

4. Vilijams 12

5. Red Bul 8

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.