Izvor: Danas, 25.Okt.2015, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton ponovo šampion

Trijumfom u Teksasu na trci za Veliku nagradu SAD Britanac Luis Hamilton je odbranio titulu u Formuli 1 i to tri trke pre kraja sezone. Naime, vozač Mercedesa ima 76 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga, pa čak i kada bi Nemac bio najbrži u Meksiku, Brazilu i Abu Dabiju, a Hamilton ne bi stizao do kraja, Luis bi ostao najbolji vozač u 2015. Hamilton je potvrdom osvajanja titule došao do trećeg naslova pravaka "najbržeg cirkusa” kojim se izjednačio sa legendama Ajertonom >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Senom, Nelsonom Pikeom, Niki Laudom, ali i Džekijem Stjuartom koji je do sinoć bio jedini Britanac sa tri šampionska pehara.

Hamilton je do pobede na stazi u Ostinu došao sedam krugova pre kraja i to greškom Rozberga koji mu je prepustio lidersku poziciju i tako prekinuo neizvesnost koja je mogla vladati najmanje do Meksika. Pre toga je trka obilovala preokretima, što zbog grešaka vozača, udesa i ulazaka bezbedonosnog vozila, što zbog kiše prouzrokovane uraganom, pa su se uslovi na stazi stalno menjali. Ipak, Britanac je uspeo da dođe do 43. pobede u karijeri i tako još najmanje godinu dana bude šampion, verovatno i dalje bez broja 1 na nosu bolida, već sa zaštitnim znakom 44.---------

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.