Hamilton pobedio u SAD, na devet bodova od titule!

Izvor: B92, 22.Okt.2017, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton pobedio u SAD, na devet bodova od titule!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Ostinu, u Teksasu, i primakao se osvajanju četvrte šampionske titule.

Hamilton je ostvario 62. pobedu u karijeri, devetu u sezoni, a petu na stazi u Ostinu. On je trku završio za sat, 33 minut, 50,993 sekunde.

On je stekao 66 bodova prednosti nad Sebastijanom Fetelom iz Ferarija i za osvajanje šampionske titule potrebno mu je da zauzme bar peto mesto u narednoj trci u Meksiku, bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Fetelov rezultat.

Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija, a treći je bio njegov klupski kolega Kimki Raikonen.

Maks Ferstapen iz Red Bula je obišao Raikonena u poslednjem krugu i preuzeo treće mesto, ali je zbog toga što je sa sva četiri točka izašao sa staze, kažnjen dodavanjem pet sekundi na rezultat i pao je na četvrto mesto u generalnom plasmanu.

Peti je bio Valteri Botas iz Mercedesa, a šesto mesto zauzeo je vozač Fors Indije Esteban Okon. Bodove su osvojili još Karlos Sainc iz Renoa, Serhio Peres iz Fors Indije, vozač Vilijamsa Felipe Masa i Danil Kvjat iz ekipe Toro Roso.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u nedelju, 29. oktobra, za Veliku nagradu Meksika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamilton pobijedio u SAD, na devet bodova od tiule

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2017, 09:06

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobijedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Ostinu, u Teksasu, i primakao se osvajanju četvrte šampionske titule...Hamilton je ostvario 62. pobjedu u karijeri, devetu u sezoni, a petu na stazi u Ostinu. On je trku završio za sat, 33 minut, 50,993 sekunde...On...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.