Hamilton ostaje vladar Suzuke, titula sve bliža

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton ostaje vladar Suzuke, titula sve bliža

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Japana.

Aktuelni šampion je slavio na šest od poslednjih sedam trka na stazi Suzuka. Britanac je trku završio u vremenu 1:27:17.062.

Drugi je trku završio njegov timski kolega Valteri Botas (+12.919), dok je treći kroz cilj prošao Maks Ferstapen (+14.295) u Red Bul Rejsingu.

Prvih deset kompletirali su Danijel Rikardo, Kimi Raikonen, najveći rival Britanca u borbi za šampionsku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << titulu Sebastijan Fetel, Serhio Peres, Roman Grožan, Esteban Okon i Karlos Sainc.

RACE REPORT: Hamilton dominates Suzuka weekend to put championship within touching distance >>https://t.co/5VYoWKRjFV#JapaneseGP#F1pic.twitter.com/2xUsvK7hYb

Trku su obeležila incidenti između Maksa Ferstapena i vozača Ferarija. U prvoj situaciji je izleteo sa staze, kada se vratio zatvorio je trkačku liniju Kimija Raikonena i zaradio pet sekundi kazne.

U nastavku trke Sebastijan Fetel je pokušao da ga prestigne u borbi za treće mesto, došlo je do kontakta posle kojeg se Fetel okrenuo na stazi i u tom trenutku je za Nemca bila praktično izgubljena svaka šansa da trku završi ispred lidera Hamiltona.

Starts P15, finishes P4@danielricciardo is your #F1DriverOfTheDay#JapaneseGP#F1pic.twitter.com/MpuQB8JfuZ

Vozač dana je Danijel Rikardo koji je sa 15. mesta stigao do četvrte pozicije i tako zaokruži dobar vikend za vozače Red Bula.

Trku nisu završili samo trojica vozača - Kevin Magnusen, Niko Hulkenberg i Šarl Lekler.

Četiri trke do kraja šampionata Formule 1 lider je Luis Hamilton sa 331 bodom. Prati ga vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa 264, dok je Botas na trećoj poziciji generalnog plasmana sa 207 bodova.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.