Hamilton novi šampion Formule 1

Izvor: Studio B, 23.Nov.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton novi šampion Formule 1

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je danas titulu prvaka sveta u Formuli 1, pošto je pobedom na trci za Veliku nagradu Abu Dabija zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu.

Hamilton je u poslednju trku u šampionatu ušao sa 17 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga, koji je stazu "Jas Marina" završio na 13. mestu.

Upravo je Rozberg bio najveći konkurent za osvajanje titule, s obzirom da su organizatori Formule 1 prvi put u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ovog takmičenja odlučili da se na jendoj trci bodovi dupliraju.

Britanac je do 11. trijumfa u ovogodišnjem šampionatu, a 33. u karijeri došao u vremenu od 1:39:02.619 sata i tako stavio tačku na uspešnu sezonu.

Hamilton je postao prvi Britanac koji je osvojio više od jedne titule šampiona Formule 1, posle Dzekija Stjuarta kome je to pošlo za rukom 1971. godine. Tamnoputi vozač je bio najbolji i 2008. godine.

Odlučujujuću trku Formule 1 posmatrao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji se nalazi u dvodnevnoj radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), na poziv prestolonaslednika Abu Dabija Muhameda bin Zajeda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamilton je novi šampion Formule 1!

Izvor: RTS, 23.Nov.2014

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je titulu prvaka sveta u Formuli 1, pošto je pobedom na trci za Veliku nagradu Abu Dabija zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu...Hamilton je u poslednju trku u šampionatu ušao sa 17 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga, koji...

Nastavak na RTS...

Hamilton novi šampion Formule 1

Izvor: Radio 021, 23.Nov.2014

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je danas titulu prvaka sveta u Formuli 1, pošto je pobedom na trci za Veliku nagradu Abu Dabija zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu...Hamilton je u poslednju trku u šampionatu ušao sa 17 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.