Hamilton napao FIA i Red Bul, Ferstapen mu odgovorio

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 18:09

Hamilton napao FIA i Red Bul, Ferstapen mu odgovorio

Luis Hamilton i Maks Ferstapen ponovo su zaoštrili odnose između Mercedesa i Red Bula.

Uoči trke za Veliku nagradu Austrije, Hamilton je zatražio radikalne promene u sportu koje bi prekinule dominaciju Red Bula.

"Red Bul se već fokusira na sledeću godinu jer su tako daleko ispred i ne moraju da menjaju bolid od ove sezone. FIA bi trebalo da postavi vreme svima kada je dozvoljeno da se krene sa razvojem vozila za sledeću godinu. Recimo 1. avgusta tako da niko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nema prednost jer je u suprotnom besmisleno", kaže Hamilton.

Kada su mu sugerisali da je on imao prednost sličnim razvojnim programom od 2014. do 2020. godine, Britanac je rekao:

"Nikada nismo tako rano počinjali kao oni. To mora da se menja jer ono što imamo sata je duga dominacija, a oni dozvoljavaju da se tako nešto desi. Ferari je ranije bio ispred svih i isto se dešavalo, isto je i sa Red Bulom i Sebastijanom Fetelom ranije. Počnu ranije i uvek su u prednosti", dodao je Hamilton.

Nije prošlo mnogo pre nego što je stigao odgovor svetsko šampiona iz Red Bula, Maksa Ferstapena.

"Nismo pričali o ovome kada je on osvajao šampionate, tako da ne bi trebalo da pričamo ni sada. Tako funkcioniše Formula 1. Kada imate takmičarski bolid to je sjajno, ali u nekom momentu morate da planirate za narednu godinu. Mnogo toga u životu nije fer. Morate da se nosite sa time", poručio je Ferstapen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamilton "udario" na Red Bul i FIA, Ferstapen mu odgovorio

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2023

Britanski vozač Formule 1, Luis Hamilton i Holanđanin Maks Ferstapen ponovo su zaoštrili odnose između svojih timova, i to pred Veliku nagradu Austrije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.