Hamilton na čelu u Hokenhajmu

Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton na čelu u Hokenhajmu

Britanac Luis Hamilton krenuće sa pol-pozicije na današnjoj trci za Veliku nagradu Nemačke (14, TV Foks), na stazi u Hokenhajmu. Vozač Meklarena je bio najbolji na jučerašnjim kvalifikacijama, a iza njega je ostao Brazilac Felipe Masa, koji je posle devet trka sezone, kao i Raikonen i Hamilton, ima 48 bodova u generalnom plasmanu.

Za razliku od Hamiltona i Mase, Raikonen, branilac titule svetskog prvaka, startovaće tek sa šeste pozicije i iz trećeg reda, dok je prijatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iznenadio Jarno Truli iz Tojote, koji je ostvario četvrto vreme.

Što se tiče Hamiltona, koji ove sezone ima tri trijumfa, ovo mu je treća pol-pozicija u sezoni i ukupno deveta u karijeri na 27 trka.

- Bio sam u dobroj poziciji, mislim da sam mogao da odvezem krug i za nijansu brže da je za to bilo potrebe - izjavio je pobednik protekle trke na stazi u Silverstonu.

Čini se da Hamilton pokazuje da tim Meklarena izlazi iz krize. Posle dva neuspeha u Montrealu i na stazi Manjikur u Francuskoj, Britanac je opet na čelu kolone.

- Uočili smo šta nam je nedostajalo, sada je sve na svom mestu. Ubrzali smo bolid, poboljšali ga u svakom pogledu i zato ozbiljno konkurišemo za titulu - kaže Hamilton.

Felipe Masa, koji je na protekloj trci imao puno problema kada je završio kao poslednji, smatra da će ovo biti veliki vikend u kojem će glavnu reč voditi Ferari i Meklaren.

- Znam da sam brz. Tokom cele karijere sam bio uspešan kada se vozilo na vlažnim stazama i, ako tako bude i sutra, ne sumnjam u uspeh - poručio je Brazilac.

Rezultati kvalifikacija: 1. L. Hamilton (Meklaren) 1:15.666, 2. F. Masa (Ferari) +0.193, 3. H. Kovalainen (Meklaren) + 0.477, 4. J. Truli (Tojota) +0.525, 5. F. Alonso (Reno) +0.719, 6. K. Raikonen (Ferari) +0.723, 7. R. Kubica (BMW Zauber) +0.855, 8. M. Veber (Red Bul) +1.348, 9. S. Fetel (Toro Roso) +1.578, 10. D. Kultard (Red Bul) +1.837...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.