Hamilton: Želimo nepristrasne stjuarde

Izvor: B92, 24.Feb.2022, 00:29

Hamilton: Želimo nepristrasne stjuarde

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da bi ove sezone "nepristrasni stjuardi" trebalo da donose odluke.

Hamilton je to izjavio u sred burnog perioda u vezi sa donošenjem odluka u Formuli 1, nakon što je prošle sezone u poslednjoj trci šampionata u Abu Dabiju, posle kontroverznih odluka direkcije trke izgubio šampionsku titulu, kada ga je u poslednjem krugu pretekao Maks Verstapen iz Red Bula.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) napravila je promene, a sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcije direktora trka smenjen je Makl Masi.

U Barseloni su danas počela predsezonska testiranja, a Hamilton je upitan kako nova struktura može pomoći doslednosti u donošenju odluka.

"Moramo da osiguramo da imamo i nepristrasne stjuarde. Vozači, neki su veoma dobri prijatelji sa određenim osobama, neki putuju sa određenim osobama i imaju tendenciju da im se neki od njih više sviđaju. Mislim da su nam potrebni nepristrasni ljudi kada dođe do donošenja odluka", rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Hamilton je rekao i da želi više žena u sobi za stjuarde i da je to odličan način za promovisanje različitosti.

Nije jasno na koga je Hamilton mislio kada je govorio o pristrasnosti, a direktor Mercedesa Toto Volf ne slaže se izjavom vozača svog tima.

"Mislim da nam je potreban profesionalizam među stjuardima. Da budem iskren, ne mislim da postoji svesna pristrasnost. To su pametni ljudi. Najvažnije je, bilo da govorimo o direkciji trke, podršci koju će ona imati u bazi ili o stjuardima, mora postojati standard", naveo je Volf.

Sa njim se složio i kolega iz Red Bula Kristijan Horner.

"Složio bih se sa Totom, mislim da ne postoji namerna pristrasnost. Nisam znao da neki stjuardi putuju sa vozačima na trke. U Mohamedu (ben Sulajemu) imamo predsednika (FIA) koji želi da ojača strukturu i uvede ekvivalent VAR-a. Misli da je obezbeđivanje bolje infrastrukture za donošenje jasnijih odluka sa jasnijim pravilima nešto čemu bi trebalo težiti", naveo je Horner.

"Ali, sigurno ne mislim da je bilo pristrasnosti bilo kog stjuarda u prethodnim sezonama", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.