Hamilton: Želim borbu za titulu sa Alonsom

Izvor: N1 televizija, 13.Dec.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: Želim borbu za titulu sa Alonsom

Četvorostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da se nada da će njegov nekadašnji timski kolega Fernando Alonso biti u konkurenciji za titulu naredne sezone.

Alonso je ostao u redovima Meklarena, koji je odlučio da raskine saradnju sa Hondom i prikloni se Renou. Hamilton je upravo u britanskom timu debitovao u Formuli 1, svoju prvu titulu je osvojio braneći boje Meklarena, u kojem je ostao do 2012, pre prelaska u Mercedes.

Iako su Alonso i Hamilton imali komplikovan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odnos kao timske kolege 2007. godine, od tada se situacija između njih dvojice popravila.

Tokom ovogodišnje Velike nagrade Meksika, dvostruki svetski šampion i vozač Mercedesa su vodili zanimljivu borbu za deveto mesto, a Hamilton kaže da želi više takvih duela.

Imao sam sjajnu borbu sa Fernandom ranije ove sezone, a potom i pri kraju. Voleo bih više takvih duela sa njim, ali na izjednačenijem nivou. Meklaren je prošao kroz težak period. Pošto sam odrastao uz Meklaren, kada god bih se završile kvalifikacije, uvek bih gledao gde je Fernando, gde su oni i pratio sam njihov napredak“, rekao je Hamilton.

Hamilton je istakao da je izuzetno vezan za Meklaren, za koji kaže da zaslužuje da bude među najboljima u Formuli 1.

U mom srcu postoji prirodno mesto sa njih, pošto sam toliko toga postigao sa Meklarenom. Zaista se nadam da će naredna godina biti uspešna za njih, želeo bih da se borim sa njima jer Meklaren zaslužuje da bude na vrhu. Nadam se da će zahvaljujući novom motoru biti uz nas. Nadam se da će se još jedan svetski šampion boriti za titulu sa nama“, naglasio je Britanac.

Alonso nije ostvario nijednu pobedu od Velike nagrade Španije 2013. godine, a u poslednje tri sezone sa Meklarenom samo tri puta se našao među najboljom petoricom.

Iako je na čelu Meklarena sada Zak Braun, posle velikih promena u menadžmentu u poslednjih godinu dana, Hamilton kaže da će tim uvek povezivati sa svojim nekadašnjim šefom Ronom Denisom.

Meklaren je fantastičan tim sa neverovatnom istorijom. Ponosan sam na sve što je Ron uradio sa timom. Ko god da bude na čelu, za mene će to uvek biti Ronov tim“, istakao je Hamilton.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vesti iz Formule 1

Izvor: AutoBlog, 13.Dec.2017

Hamilton: Želim borbu za titulu sa Alonsom Četvorostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da se nada da će njegov nekadašnji timski kolega Fernando Alonso biti u konkurenciji za titulu naredne sezone. Alonso je ostao u redovima Meklarena, koji je odlučio da raskine saradnju sa Hondom i prikloni...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.