Hamilton: Razumem Botasa, zaslužio je pobedu

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: Razumem Botasa, zaslužio je pobedu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije pobedio zahvaljujući timskom radu.

Hamilton je pobedio danas u Sočiju i na 50 bodova uvećao prednost nad Sebastijanom Fetelom iz Ferarija u borbi za titulu.

Hamilton je pobedio rezultatom sat, 27 minuta, 25,181 sekundi. Drugi je bio Botas sa 2,545 sekundi zaostatka, a treći je bio Fetel sa zaostatkom od 7,487 sekunde.

Botas je na polovini trke propustio Hamiltona, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što je Britanac obišao Fetela za drugo mesto.

Hamilton nije bio raspoložen za slavlje, odmah po izlasku iz bolida prišao je Botasu, zahvalio mu i čestitao.

"Teško je, pošto je Valteri tokom celog vikenda obavio fantastičan posao i pravi je džentlmen što me je propustio. On se sada ne bori za titulu. Ovo je bio fantastičan vikend za ekipu, koja je obavila izuzetan posao kako bismo imali prednost nad Ferarijem. U svakoj drugoj situaciji bili bismo ushićeni zbog prva dva mesta, ali razumem koliko je teško Valteriju, on je zaista zaslužio pobedu", rekao je Hamilton.

On je dodao da su mu osećanja pomešana.

"Mislim da nikada nisam pobedio, a da sam se osećao kao sada. Naravno da želite da uvećate prednost u šampionatu, mi smo tim i borimo se za dve titule. Rekao sam Valteriju da to nisam tražio, ali uradjeno je ono što je ekipa mislila da je ispravno. Situacija je čudna, ne osećam se sjajno. Nema mnogo klupskih kolega koje bi učinile tako nešto", naveo je četvorostruki šampion F1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.