Hamilton: Maks se za titulu nije ni preznojio

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 21:03

Hamilton: Maks se za titulu nije ni preznojio

Luis Hamilton, sedmostruki šampion u Formuli 1, zadivljen je lakoćom kojom je Maks Ferstapen stigao do nove titule.

Holanđanin je trijumfovao i na poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju, a Hamilton kaže da se vozač Red Bula ove sezone praktično nijednom nije preznojio da dođe do pobede.

Njegov bolid je bio toliko bolji od ostalih da mu čak ni klupski kolega Serhio Perez nije mogao parirati iako je dobro počeo sezonu.

"Možete da pogledate neka Maksova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremena krugova i podatke. On se opuštao na čelu trke češće nego što nije. Mislim da se nije pošteno oznojio tokom ove godine. Čak i kada smo jurili za njim u Ostinu, mislim da se nije preznojio. Bio je u stanju sve da kontroliše", kaže Hamilton.

Vozač Mercedesa je ubeđen da ima još šta da pokaže i svestan je da će Ferstapen morati još mnogo toga da uradi da dodtigne njegovih sedam titula.

Bišvi vozač Formule 1 Džoni Herbert smatra da dominacija Holanđanina neće zauvek trajati.

"Red Bul će sa Maksom biti u stanju da stigne ono što je Mercedes imao sa Nikom Rozbergom i Luisom Hamiltonom. Mogu li da nastave? Imaju sve šanse da nastave da dominiraju. Ima li Maks vremena pre stupanja na snagu promene pravila u 2026? Ono su u veoma dobroj, jakoj poziciji, ali dolazimo do tačke gde iz godine u godinu moežete biti bolji, ali će poolako doći vreme kada će vas ostali stizati. I onda se vaš prostor dominacije smanjuje, a time i vaše šanse za osvajanjem šampionata", poručio je Herbert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.