Hamilton: Biće teško u Maleziji

Izvor: B92, 30.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: "Biće teško u Maleziji"

Branilac šampionske titule Luis Hamilton očekuje tešku trku u Maleziji sledećeg vikenda posle osvajanja trećeg mesta na prvoj trci sezone u Australiji.

"Svake godine je sve teže i mogu odmah da kažem da je ovo najveći izazov za mene, ali i za tim", rekao je Hamilton, "U prethodne tri godine smo imali ozbiljne izazove, ali je ovo još jedan veliki, ako ne i najveći. Ali, kao što sam govorio od početka, ako neko može da ih prebrodi to smo mi. Verujem u tim da možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da poboljšamo bolid, a to je dobra osnova za nas".

Hamilton, koji je prošle godine na trci za Veliku nagradu Australije startovo sa pozicije, u nedelju je bio u potpuno drugačijoj situaciji. Startovao je kao 18. i borio se da bi zadržao bolid na stazi, ali i nadoknadio što više pozicija.

U Meklarenu su još pre starta sezone rekli da bolid nije najbolji zbog promena pravila u Formuli 1, ali su sticajem okolnosti, na stazi "Albert park” došli do značajnih šest bodova zahvaljujući trećem mestu Hamiltona, koji je kroz cilj prošao kao četvrti, ali je potom zaradio treću poziciju jer je Jarno Truli dobio kaznu.

"Pre vikenda sam znao da će to možda biti trka na kojoj nećemo doći do bodova”, rekao je Hamilton, koji je u plasmanu trke bio iza dvojica ekipe Bron GP, Džensona Batona i Rubensa Barikela, "Ferari je prošle godine u Australiji osvojio samo jedan bod, ali su se vratili i igru i bili su odlični posle, tako da je sve moguće”.

Prošlogodišnju trku za Veliku nagradu Malezije Hamilton je završio na drugom mestu, ali Britanac je upozorio da će teško ponoviti izdanje iz Melburna.

"U Maleziji će razlika između nas i bolida ekipe Bron GP biti još veća, bićemo još malo dalje nego u Australiji”, rekao je Hamilton, "Ali, nadam se da ćemo od Kine biti sve bliži. Mislim da će nam u Maleziji biti još teže jer je bolid veoma težak za vožnju u ovom trenutku i zahvalio sam se Bogu što sam uspeo da ostanem na stazi”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.