Hamilton 11. put ove sezone prvi startuje

Izvor: Mondo, 22.Okt.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton 11. put ove sezone prvi startuje

Vozač Mercedesa izvezao je najbrži krug u poslednjoj rundi kvalifikacija za Veliku nagradu SAD. U nedelju može i do titule, ili bar sasvim blizu nje...

Luis Hamilton napravio je važan korak na putu ka svojoj šestoj pobedi na Gran priju SAD, koji će se nedaleko od Ostina (Teksas) voziti u nedelju od 21.00 po centralnoevropskom vremenu.

Britanac je najbrži krug odvezao u vremenu 1:33,108 minuta, čime je za 24 stotinke nadmašio glavnog konkurenta za titulu Sebastijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Fetela, dok je od trećeplasiranog Valterija Botasa bio bolji za 46 stotih delova sekunde.

Mercedesovom asu je ovo 11. "pol pozicija" u aktuelnom šampionatu, a čak 72. u karijeri, po čemu je najuspešniji u istoriji Formule 1.

Hamilton četiri trke pre kraja sezone ubedljivo vodi u generalnom plasmanu. On je sakupio 306, Fetel 247, a Botas 234 boda.

Ako uspe da trijumfuje u Ostinu, a u 2017. je dosadašnjih 10 "pol pozicija" pretvorio u sedam pobeda, onda će Hamilton povećati prednost na bar 66 bodova i doći sasvim blizu četvrte titule prvaka sveta, uoči preostalih trka u Meksiku, Brazilu i Emiratima.

"Teško da ću već u nedelju postati šampion. Sebastijan će voziti blizu mene i osim ako napravi neku glupavu grešku, što je malo verovatno, jer on je četvorostruki prvak sveta, takmičenje će se nastaviti", izjavio je Hamilton.

Podsećamo da se za pobedu dobija 25 bodova, za drugo mesto 18, za treće 15 itd. Da bi Fetel i matematički izgubio šansu da prestigne Hamiltona, morao bi da se u Ostinu plasira ispod petog mesta, a da Britanac pri tom bude prvi.

REZULTATI KVALIFIKACIJA

1. Luis Hamilton (Mercedes)

2. Sebastijan Fetel (Ferari)

3. Valteri Botas (Mercedes)

4. Danijel Rikardo (Red Bul)

5. Kimi Raikonen (Ferari)

6. Maks Ferstapen (Red Bul)

7. Esteban Okon (Fors Indija)

8. Karlos Sainz (Reno)

9. Fernando Alonso (Meklaren)

10. Serhio Perez (Fors Indija)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.