Izvor: MozzartSport.com, 03.Okt.2020, 08:14

Halo, Dandalk - Stefan Čolović: Nema povlačenja ni protiv Arsenala, igramo hrabro protiv svih

“Nadao sam se da ćemo igrati sa Zvezdom u grupi”, kaže srpski as u Irskoj

Vreme slavlja u Dandalku. Irska će imati predstavnika u grupnoj fazi Lige Evrope. Gradić od 40.000 stanovnika, koji živi za fudbal, drugi put u poslednjih pet godina će biti tokom cele jeseni na kontinentalnoj fudbalskoj mapi.

Iskoristio je Dandalk dobar žreb. Krenuo je iz prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali tu nije uspeo da prođe pored Celja u Sloveniji (3:0). I dve naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << runde je igrao u gostima, protiv Intera iz Andore (1:0) i moldavskog Šerifa (1:1, pobeda na penale), da bi u poslednjoj rundi eliminacija, napokon kod kuće, pobedio Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva (3:1).

U jesen 2016. Dandalk je debitovao u grupnoj fazi Lige Evrope, osetio je miris te velike scene, upisao je i pobedu protiv Makabija iz Tel Aviva (1:0), a sada će imati priliku da sve to ponovi ili čak i nadmaši.

Među brojnim Ircima, Englezima, slavio je u četvrtak veče i jedan Srbin. Stefan Čolović je zimus sve iznenadio kada se iz novosadskog Proletera otisnuo ka Irskoj. Izabrao je, pored svih ponuda, onu koju mu je poslao Dandalk. I nije pogrešio. Nagrada je uzbudljiva jesen koja ga čeka na međunarodnoj sceni.

Slavi se u Dandalku, sjajna je atmosfera u gradu. Ovo je malo mesto, ali u njemu se živi za fudbal. Svi kafići, restorani imaju zastave i ostala obeležja kluba. Svi poznaju fudbalere Dandalka i jako ih poštuju. Za Irsku, ovo je veliki klub. Uz Šamrok najveći. U poslednjih šest godina pet puta je bio šampion. Prvi put je bio u grupnoj fazi Lige Evrope 2016. godine i sada smo uspeli da ponovimo taj uspeh“, uz osmeh zadovoljstva priča Stefan Čolović za MOZZART Sport.

Slave navijači, slavi ceo grad, ali igrači nisu imali mnogo vremena da lumpuju.

Za nas nije bilo velikog slavlja, jer nas čeka u nedelju utakmica u domaćem prvenstvu, a tu ne stojimo najbolje. Krenuli smo dobro, a onda smo ušli u lošu seriju, neke utakmice smo bezveze izgubili, desila se promena trenera... Sada nas vodi stručnjak iz Italije (Filipo Đovanjoli) i mislim da je krenulo na bolje. Cilj nam je da u sedam narednih utakmica obezbedimo mesto koje će nas ponovo odvesti u Evropu“.

Žreb u petak je odlučio: Dandalk će u grupnoj fazi Lige Evrope igrati protiv Arsenala, Rapida iz Beča i Moldea.

Grupa je, po meni, super. Tu je jedan veliki favorit, Arsenal, protiv kojeg će biti uživanje igrati, biće to mečevi za iskustvo, a protiv ostalih, Rapida i Moldea, mislim da možemo da igramo. Biće zanimljivo”.

Iako je malo ko mogao da očekuje da će Dandalk dobaciti do grupne faze Lige Evrope, Čolović tvrdi da je znao da njegov tim može mnogo dalje nego što su drugi verovali.

"Iskreno, znao sam da smo mnogo bolja ekipa nego što smo to pokazivali u prvenstvu u poslednje vreme. Mi smo u kvalifikacijama za Ligu šampiona bili mnogo bolji tim od Celja i nesrećno smo izgubili tu utakmicu. Mnogo mi se sviđa karakter igrača ovde, celog mog tima, jer su takvi da se nikog ne boje, neće da se brane protiv koga god da igramo, uvek idu da se nadigravaju. Biće tako i u grupi Lige Evrope. Drago mi je što sam bio u pravu kada sam govorio koliko smo dobra ekipa".

Iako na papiru nema nekih velikih fudbalskih imena, Čolović tvrdi da je Dandalk tim koji će imati šta da pokaže u grupi.

Ima ovde jako dobrih igrača. Naš vezista (Šon Marej) je bio u Votfordu, drugi (Flores) je bio u Viganu, štoper Bojl je sa Prestonom igrao u Čempionšipu... Uglavnom, imamo jako dobar tim”.

Moglo je da se desi da Čolović i Dandalk upadnu u grupu sa Crvenom zvezdom.

Priželjkivao sam da izvučemo Zvezdu (smeh). Najviše zbog toga što zbog korone osam meseci nisam bio kod kuće i baš sam želeo da mi makar žreb pomogne da dođem do Beograda. Šteta što se nije ostvarilo”.

Kada se zimus pojavila vest da ubojiti ofanzivac Proletera iz Novog Sada odlazi u Irsku, prvo pitanje koje je svima palo na pamet – pa, gde tamo!? Obično su neke druge destinacije “rezervisane” za srpske igrače, malo koji može da kaže da je igrao fudbal u Irskoj.

Da, obično naši fudbaleri idu u Mađarsku, Grčku... Imao sam i ja drugih ponuda, iz Koreje, Grčke, Kazahstana, a onda je stigla i od Dandalka. I ja sam se iznenadio. Ugovor sa Proleterom mi je isticao za šest meseci i vagao sam na koju ću stranu. Pregovarali smo dve nedelje i izabrao sam Dandalk. Da krenem u neke nove izazove. Definitivno nisam pogrešio”.

Ima i druga strana medalje: Kako su čelni ljudi Dandalka “snimili” baš Đorđa Čolovića u novosadskom Proleteru!?

Ni meni nije bilo jasno gde su me videli, da li im je neko skrenuo pažnju na mene ili poslao snimke sa mojim igrama. Trener i sportski direktor Dandalka su baš bili zagrizli, šef struke je dolazio dva puta u Srbiju da me gleda uživo i rekao je da sam baš ja tip igrača koji mu je potreban”.

Da nije Čolović pogrešio, video je posle mesec-dva. Njegov saigrač Dejvid Keli u razgovoru za lokalne medije je rekao da Stefana zovu “Srpski čarobnjak”. Da ga u igri podseća na Bernarda Silvu. Kakvi komplimenti za tako kratak period!

Video sam to i tačno je da su me od starta sjajno prihvatili, dopao sam im se, ne samo svima u klubu, nego i u gradu. Video sam da lepo govore o meni u medijima. Što se tiče igre, ovde je dosta drugačiji stil fudbala od srpske Superlige, igra se fizički snažno, zahtevno i trebalo mi je vremena da uđem u ritam. Drugačiji sam od većine igrača, nisam tako snažan kao oni, već sam izraženiji tehničar, tako pravim razliku na terenu i zato sam im se dopao. Nije bilo lako kada sam došao, zbog korone tri meseca nisam igrao, ali sam postao standardan u prvih 11 i sada uživam”, poručuje iz Dandalka Stefan Čolović, još jedan srpski reprezent u Ligi Evrope ove sezone.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.