Hakan Čalhanoglu tvrdi da je najbolji vezni igrač na svetu

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 20:42

Hakan Čalhanoglu tvrdi da je najbolji vezni igrač na svetu

Fudbaler Intera Hakan Čalhanoglu (30) ubeđen je da je najbolji igrač sveta na poziciji koju igra.

Nabrajajući prvih pet na svetu, sebe je stavio ispred svih.

U top5 najboljih veznih igrača je uvrstio još i Enca Fernandesa, Džošuu Kimiha, Tonija Krosa i Rodrija.

Turski fudbaler u poslednje vreme zaista igra na visokom nivou, jedan je od najbitnijih igrača Intera i to što o sebi misli, verovatno misli i dobar deo fudbalskih poklonika.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je o rangiranju najboljih igrača na njegovoj poziciji pričao za "DAZN".

"Peti je Enco Fernandes, četvrti Kimih, treći Kros, drugi Rodri, a prvi sam ja. Zbog čega sam najbolji? Postižem golove, drugi ne toliko. Ako pogledate statistiku, nikad ne postižem golove sa male udaljenosti, već sa 25-30 metara ili iz slobodnog udarca. To nije lako. Drugi su dobri u procentima preciznih pasova, ali ja ne volim da dodajem loptu igraču na pet metara od mene", objasnio je.

Potom je dodao:

"Sve ovo ne znači da ne bi trebalo da i dalje radim na sebi i na svojoj igri jer će od sada protivnici pokušati da me direktno markiraju, kao nedavno protiv Rome, kada mi je bilo teško da dođem do igre. Moram da naučim da sam dolazim do većeg prostora i da budem inteligentniji u tim situacijama, ali sa Barelom i Mhitarjanom uz sebe, mogu biti samo bolji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.