Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2021, 19:42

Hajdukova transfer bomba za kraj – još jedan neostvareni talenat na Poljudu

Veliko pojačanje za Bile

Bio je ovo vruć zimski prelazni rok u hrvatskom fudbalu, a iznenađenje za kraj je sačuvao Hajduk od kojeg se to i nije baš očekivalo. Dok je Dinamo kupovao najbolje malde igrače HNL-a, Osijek ulagao u iskusna i jeftina pojačanja, Lokomotiva dovodila anonimuse sa svih strana sveta, a neka zvučna pojačanja ugrabili Rijeka i Istra, Hajduk se fokusirao na dovođenje nekadašnjih talenata evropskog fudbala čije se karijere nisu razvijale očekivanim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tokom.

Prvi je na Poljud stigao nekadašnji Milanov omaldinac Marko Fosati, potom je stigla bivša Fulamova nada Aleks Kačaniklić, a danas je pod Marjanom odjeknulo da je opremu Bilih zadužio i kontroverzni Marko Livaja. Ovaj hrvatski napadač je stigao kao slobodan igrač pošto je prethodno raskinuo ugovor u AEK-u iz Atine.

Livaja je rođeni Splićanin koji je ponikao u Hajduku, dogurao do prvog tima, odigrao nekoliko prijateljskih mečeva kao 16-godišnjak, ali nije upisao debi u zvaničnim duelima. Tada je kao veliki talenat otišao u milanski Inter čiji član je bio tri godine i upisao je i nekoliko mečeva za prvi tim. Bio je na pozajmicama u Luganu i Ćezeni pre nego što su ga Nerazuri prodali Atalanti. Tamo se nije proslavio zbog golova već zbog kontroverznog ponašanja. Karijera ga je dalje vodila u Rubin, Empoli, Las Palmas i AEK u kojem se konačno skrasio i počeo dobro da igra. Za prethodne dve i po godine u dresu atinskih žuto-crnih je dao 32 gola na 102 meča.

U reprezentaciji Hrvatske je upisao četiri utakmice, a za Hajduk i novog trenera Paola Tramezanija će predstavljati kapitalno pojačanje.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.