Hajduk pred 25.000 navijača do 3/3 u HNL – Livaja dvostruki strelac

Izvor: B92, 14.Avg.2023, 00:11

Hajduk pred 25.000 navijača do 3/3 u HNL – Livaja dvostruki strelac

Fudbaleri splitskog Hajduka posle tri kola hrvatskog šampionata imaju perfektan učinak, nakon što su savladali i Slaven Belupo, pred krcatim "Poljudom" 3:0.

Naredni meč, najvažniji u ovom delu sezone, Splićani igraju u četvrtak u Solunu protiv Paoka - u pitanju je revanš meč 3. runde kvalifikacija za Ligu konferencija.

Trijumf protiv Slaven Belupa bila je prava uvertira za ono što čeka lidera hrvatskog prvenstva na "Tumbi".

Stadion "Poljud" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, kao i u prethodna dva meča (Rijeka, Paok) bio gotovo pun i "nosio" je Splićane do nove pobede koja ih je ostavila na čelu tabele, ispred Osijeka i Rijeke.

Centralna figura i ovog meča Hajduka bio je lider i kapiten Marko Livaja.

Ovog puta sa dva gola, ali i promašenim penalom u 38. minutu. To je bio i glavni razlog što je poluvrme završeno bez golova.

U nastavku, ipak, Livaja se iskupio za promašaj - sa dva gola kojima je rešio pitanje pobednika. Najpre je pogodio u 54, pa u 63. minutu, da bi tačku na trijumf Hajduka stavio nemački fudbaler Leon Dajaku.

On je u 80. minutu ušao u igru, a u 89. pogodio za 3:0.

Dajaku je nedavno stigao u klub, a ovo mu je bio prvi gol posle skoro 600 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.