Hajduk igrao prvi meč sezone na Poljudu pred 32.000 navijača

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 00:13

Hajduk igrao prvi meč sezone na Poljudu pred 32.000 navijača

Splitski Hajduk je savladao Rijeku u "Jadranskom derbiju" rezultatom 1:0 i posle dva kola ima maksimalan učinak u hrvatskom šampionatu.

Splićani su u prvoj rundi, u Zagrebu, porazili najvećeg rivala i šampiona države Dinamo (2:1).

Taj trijumf, ali i ogromna strast navijača prema Hajduku, pobudio je i ogromno interesovanje za meč sa Rijekom, a rezultat je bio krcat Poljud - 32.000 ljudi na tribinama kultnog stadiona.

Fudbaleri su im se odužili još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednom pobedom protiv konkurenta za visok plasman.

Strelac je bio Amerikanac Rokas Pukštas u 50. minutu.

Iskoristio je gužvu u kaznenom prostoru Rijeke, i prilično vešto odreagovao nakon jakog šuta saigrača - skrenuo je loptu i poslao neodbranjiv udarac u mrežu Riječana.

Pored Hajduka, posle dva kola samo još Osijek ima dve pobede.

Osiječani su u nedelju na neverovatan način stigli do trijumfa protiv Rudeša koji vodi Robert Prosinečki, i to u gostima - od 0:3 do 4:3.

Het-trik za Osijek, i to pošto je ušao sa klupe, postigao je nekadašnji igrač Hajduka Mijo Caktaš. Tri gola dao je u roku od 15 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.