Hajde, Zlatane! Osmogodišnjak umire, poslednja želja da upozna Ibrahimovića

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hajde, Zlatane! Osmogodišnjak umire, poslednja želja da upozna Ibrahimovića

Mi smo nekako navikli da ne marimo previše za patnje onih koji su pored nas. Prosto, toliko ih ima, da smo oguglali. Ponašamo se kao da su nesreće rezervisane za neke druge, a kada nas snađu... Ne, o tome ne razmišljamo. "Neće se to desiti", stav je većine u zemlji u kojoj se za preventivu i ne zna, a kurativa služi samo kao zakrpa. Pa opet, kada nas neko i trgne, poput akcije za malu Tijanu Ognjanović, prekasno shvatimo da smo uradili premalo. Za neke dečje snove, međutim, još ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vremena. Iako umiru.

Hajrudin Kamenjaš ima osam godina. Nije mnogo proživeo od života, iako će verovatno reći da je uživao svaki put kada se družio sa fudbalskom loptom. Nju najviše voli. I svoja dva omiljena fudbalera. Problem koji ima već šest godina sada je dostigao punu snagu. Leukemija ga ubija. Triput presađivana koštana srž nije pomogla. Lekari kažu da mu je ostalo još mesec dana života.

Mali Hajrudin je iz Vareši. To je gradić u Bosni i Hercegovini, na 45 kilometara severno od Sarajeva, ne toliko daleko ni od nas, jer je na nešto više od 130 kilometara od Bajine Bašte. Vareš je više vekova bilo poznato mesto po svojim rudnim bogatstvima, tu su sredinom prošlog veka rođeni i neki nama znani ljudi, poput glumca Bore Stjepanovića, epsiskopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, ali tu je rođen i mali Hajrudin. U njemu će, izgleda, ovaj osmogodišnjak i skončati ove jeseni, a poslednje dane svog života provodi uz jedinu preostalu želju: da upozna Zlatana Ibrahimovića.

Hajrudin u Zlatanovom dresu

Hajrudin je ne tako davno upoznao napadača reprezentacije BiH Vedada Ibiševića, koji ga je posetio tokom lečenja u Nemačkoj. Ostala mu je još samo jedna želja. Tako mala i tako obična - da upozna još jednog momka poreklom sa tih prostora, reprezentativnog napadača Švedske i Pari Sen Žermena, Zlatana Ibrahimovića. Hajurdin je verovao da je to moguće, a kako je sve moguće onome koji veruje, počela je da pristiže pomoć.

Tehvida Rekić, koja u Nemačkoj ima humanitarnu organizaciju za pomoć u lečenju dece iz BiH, njegovu želju objavila je na Fejsbuku. Odatle su je preuzimali novinari iz Bosne, iz Nemačke, Holandije, Francuske. A priča o toj želji je stigla i do Zlatana, baš pred sinoćnji nastup u Ligi šampiona. Ibrahimović je dao dva gola Benfici, za pobedu PSŽ-a od 3:0, a onda na molbu švedskog novinara da nešto kaže o tom apelu mališana, rekao:

"Jako tužna priča... Ja želim da je svako srećan, tad sam i ja srećan. Videćemo šta ćemo učiniti za maleckog".

Reč po reč, od jedne dobre osobe do druge, od jednog novinara do drugog, ova priča je stigla gde treba. Sad još samo Ibrahimović da stigne gde treba. A hoće. Mora. Zato, i od nas jedno malo, a glasno:

"Hajde, Zlatane!"

Hajde. Stvarno. Jer, za neke dečje snove još ima vremena. Malo vremena, baš malo... ali ima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hajde, Zlatane! Osmogodišnjak umire, poslednja želja da upozna Ibrahimovića

Izvor: Dzungla.org, 03.Okt.2013

Mi smo nekako navikli da ne marimo previše za patnje onih koji su pored nas. Prosto, toliko ih ima, da smo oguglali. Ponašamo se kao da su nesreće rezervisane za neke druge, a kada nas snađu… Ne, o tome ne razmišljamo. „Neće se to desiti“, stav je većine u zemlji u kojoj se za preventivu...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.