Habib odbranio titulu i najavio kraj karijere - o pobedi i odluci priča ceo svet (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 12:19

Habib odbranio titulu i najavio kraj karijere - o pobedi i odluci priča ceo svet (VIDEO)

Habib Nurmagomedov savladao je Džastina Gejdžija i po treći put odbranio UFC titulu šampiona sveta u lakoj kategoriji. Ruski borac, koji je još bez poraza, najavio i završetak karijere.

Habibu Nurmagomedovu ovo je bila prva borba u kojoj ga nije savetovao otac i trener Abdulmanap, koji je preminuo ranije ove godine, a posle meča je vrlo emotivno objasnio razloge svog povlačenja iz ringa.

"Želim da kažem da je danas ovo bila moja poslednja borba. Nema šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ću opet dolaziti ovde bez svog oca. Ovo mi je bio prvi put bez oca, a kada sam dobio poziv UFC da imam meč sa Džastinom, razgovarao sam sa majkom tri dana. Ona nije želela da se borim bez oca, molila me je da to ne radim, ali sam joj obećao da će mi ovo biti poslednji meč", izjavio je Habib Nurmagomedov.

Mnogo se očekivalo od borbe Habiba Nurmagomedova i Džastina Gejdžija, ali ruski borac nije dozvolio ni trenutak sumnje ko će pobediti i na kraju je američkog borca naterao na predaju.

Habib je u drugoj rundi oborio protivnika na pod, polugom počeo da ga guši, pa Gejdžiju nije preostalo ništa drugo nego da preda meč.



youtube.com/BT Sport

Nurmagomedov je tako odbranio UFC titulu šampiona sveta u lakoj kategoriji, a ovo mu je bio 29. trijumf u karijeri, bez poraza.

O pobedi i odluci Habiba priča ceo svet

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov pobedio je sinoć Džastina Gejdžija i nakon toga obavestio javnost da mu je to bila poslednja borba u karijeri, te je sve to izazvalo brojne reakcije širom planete.

Prvi čovek UFC -a Dejna Vajt otkrio je neposredno poslesjajnog mečada je Habib pre tri nedelje bio u bolnici zbog proloma u stopalu, ali da to nije nikome rekao.

”Nikome to nije rekao, nije pričao okolo. On je jedan od najžilavijih i najjačih ljudskih bića na planeti. Ozbiljnno, on je jedan od onih za koje možemo reći da su najveći svih vremena ( GOAT )", rekao je Vajt, koji se dotakao i Habibove odluke da se penzioniše.

”Zaista mislim da će ostati u penziji. Imali smo sreće što smo ga gledali ovde nakon svega što je prošao. Neka se odmori i emocionalno oporavi. Prosto je, samo od njega zavisi. Ako želi posle da se vrati, vratiće se”, rekao je Vajt.

Na odluku Habiba komentar je dao i jedan od najvećih boraca i legendi sporta Žorž Sen Pjer, koji je bio iskreno iznenađen.



youtube.com/UFC - Ultimate Fighting Championship

”Bio sam iznenađen", rekao je Sen PjerI-Es-Pi-Enu nekoliko trenutaka nakon borbe. ”To uopšte nisam očekivao. Mislio sam da želi da ide na 30-0, o tome se mnogo govorilo i u medijima. Ipak, to je njegov izbor. Kakav sjajan način da završite karijeru. Ostavio je neverovatno nasleđe. Jedan je od najboljih koji je se borio, možda i najveći svih vremena”, rekao je Sen Pjer.

Inače, dobar deo upućenih u dešavanja oko UFC-a veruje da je upravo Sen Pjer jedini koji će moći Habiba izazove i vrati nazad u ring.

Do tada, pričaće se o drugima, a mnogi će pokušati da zauzmu upraženjeno mesto odlaskom velikog šampiona. Jedan od njih je kontroverzni Konor Makgregor.

"Dobra borba Habibe. Nastaviću tamo gde si stao. Ponovo, poštovanje i saučešće za tvog oca i tvoju porodicu. Iskreno vaši Makgregori", napisao je Konor naTviteruposle spektakla i glavnog događaja na ”UFC254”.

Gledanost glavne borbe je izvesno bila rekordna (još nema zvaničnih podataka), a Habib i UFC ”trenduju” na Tviteru i dalje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U PENZIJU KAO MILIONER: Habib dobio rekordan NOVAC za poslednju borbu karijere!

Izvor: Kurir, 25.Okt.2020

Legendarni ruski borac Habib Nurmagomedovće za svoju poslednju borbu karijere protiv Amerikanca Džastina Gejdžija i pobedu koju je ostvario, biti nagrađen rekordnom sumom novca u karijeri!  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.