HRVATSKI TRENER KRITIKUJE STANJE U FUDBALU: Srbima smo uzor, a oni imaju bolje uslove od nas

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 08:52

HRVATSKI TRENER KRITIKUJE STANJE U FUDBALU: Srbima smo uzor, a oni imaju bolje uslove od nas

Za pet godina

Fudbalska reprezentacija Hrvatske ima mnogo veće uspehe u odnosu na Srbiju, ali trener Gorice Željko Sopić veruje da u Srbiji postoje bolji uslovi u fudbalu za razliku od Hrvatske. Sopić je govorio o uslovima za rad i razvoj mladih fudbalera u Hrvatskoj, kao i stanja u srpskom fudbalu.

 - Teško je objasniti, ne mogu da shvate, šta god da kažete. Pola toga je u principu laž, jer kada stavite na papr, ne pije vodu. Kako stvarate talente na veštačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << travi? To je drugi sport. Na pravoj travi u juiorskoj ligi igraju možda tri-četiri kluba. Vizuelno se grade neki stadioni, centri, kampovi, na kraju bude jedna škola i vrtić, ako i to. Ne znam jesu li ti ljudi svesni da sve zemlje u regionu imaju bolje stadione i infrastrukturu od nas. Mađarska je nemerljivo bolja, čak i Srbija, kojoj smo mi uzori, ima bolje uslove. Ponižavajuće i žalosno je da Slovenija ima više stadiona od nas - rekao je Sopić.

Sopić je tokom svoje karijere radio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Azerbejdžanu i ističe da svi ulažu u fudbal.

- Ne igramo samo mi fudbal, ulažu i drugi. Možda će biti problema, možda i neće, ali hajde da pričamo o realnim stvarima. Neka država uloži malo novca u akademije, stadione, infrastrukturu. Na temelju čega ovo gradimo? Na temelju čega smo bili drugi i treći na svetu. Kad pogledaš stadione u Hrvatskoj i akademije, pa to je sramota. Strašno je gde deca treniraju, 90 odsto njih pravu travu vidi tek sa 19 godina. Ponavljam, veštačka trava i prirodana, to su dva različita sporta.

Što se tiče reprezentacije Hrvatske, Sopić ističe da bi nacioanlan selekcija možda mogla i da se suoči sa problemima u roku od pet godina.

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.