HRVATI SE NADAJU: Mesi propušta duel jer je prekršio pravilo FIFA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2022, 20:12

HRVATI SE NADAJU: Mesi propušta duel jer je prekršio pravilo FIFA?

Svega 24 časa do tog meča.

Do kraja svetskog prvenstva u Kataru ostalo je svega još četiri utakmice, a prvu od njih odigraće Hrvatska i Argentina, u okviru polufinala Svetskog prvenstva.  Taj meč mogao bi da prođe bez najboljeg fudbalera Gaučosa, Lionela Mesija.

Naime, zagrebačke "Sportske novosti" pišu da bi Argentinac mogao da bude kažnjen od strane FIFA zbog ponašanja tokom i po završetku četvrtfinalnog meča protiv Holandije, koji je njegova selekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobila posle penala.

U tom tekstu se navodi sledeće:

Može li Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA) da kazni najboljeg argentinskog igrača Lionela Mesija, u strahu se pitaju argentinski mediji uoči polufinala na Svetskom prvenstvu protiv Hrvatske.

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv reprezentacija Argentine i Holandije zbog rekordnog broja žutih kartona na njihovom susretu četvrtfinala, kada je španski sudac Antonio Lahoz ukupno pokazao čak 18 žutih kartona.

No, argentinski mediji u strahu komentarišu činjenicu da je Mesi vrlo negativno komentarisao suđenje Španca što je jednim od članova propisa FIFA zabranjeno. Jednom delu medija je poručio kako 'ne želi da govori o suđenju jer bi mogao biti kažnjen', dodajući "ali su svi videli šta se događalo“, dok argentinski "Klarin" dodaje i sledeći citat Lionela Mesija:

- Holanđani su izjednačili na 2-2 nakon nepostojećeg prekršaja, a to je samo bio samo 'nastavak uopšteno govoreći lošeg suđenja'.

Da li će FIFA stvarno kazniti Mesija zabranom igranja u polufinalu, kao što se nadaju u Hrvatskoj, teško je reći. Sa druge strane, uoči meča na "Lusail" stadionu, "Klarin" naglašava da će svakako izostati dvojica Argentinaca zbog žutih kartona.

Podsećamo, Hrvatska i Argentina igraju u utorak od 20 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.