HRVATI NEMILOSRDNI PREMA BORJANU: Vatreni preokrenuli protiv Kanade i ostavili ih bez šanse za prolaz

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2022, 20:02

HRVATI NEMILOSRDNI PREMA BORJANU: Vatreni preokrenuli protiv Kanade i ostavili ih bez šanse za prolaz

Nije tako delovalo na početku.

Fudbaleri Hrvatske posle preokreta savladali su selekciju Kanade sa 4:1 u meču drugog kola F grupe Svetskog prvenstva u Kataru.

HRVATSKA - KANADA 4:1 (2:1)

(Kramarić 36, 70, Livaja 44, Majer 90+4 - Dejvis 2)

Stadion: Kalifa

Sudija: Matonte Kabrera (Urugvaj)

Žuti kartoni: Lovren, Modrić (Hrvatska), Bjukenan, Miler (Kanada).

HRVATSKA (4-3-3): Livaković >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić (od 86. Pašalić), Kovačić (od 86. Majer) - Kramarić (od 73. Vlašić), Perišić (od 86. Oršić), Livaja (od 60. Petković).

KANADA (3-4-3): Borjan - Džonston, Miler, Vitorija - Larjea (od 62. Hoilet), Eustakio (od 46. Kone), Hačinson (od 72. Adekugbe), Dejvis - Bjukenan, Larin (od 46. Osorio), Dejvid (od 72. Kavalini).

Nije dobro počelo po Vatrene, pošto su Kanađani pogodili u 2. minutu. Strelac je bio najveća zvezda tima, Alfonso Dejvis, a to je ujedno prvi pogodak ove selekcije u istoriji mundijala.

Bili su pomalo razbijenih redova vicešampioni sveta u uvodnim minutima, ali kako je susret odmicao, Hrvatska je preuzela inicijativu i krenula da niže šanse. Andrej Kramarić je pogodio za izjednačenje, ali je taj gol poništen zbog ofsajda u kom je bio asistent, Marko Livaja.

Kramarić je u 36. minutu konačno načeo mrežu Milana Borjana, da bi potpuni preokret usledio minut pre poluvremena, impresivnim pogotkom Marka Livaje.

Delovali su Kanađani totalno "grogi", ali su uspeli da sa jednim golom zaostatka odu na poluvreme. U nastavku, bez preterano velikih uzbuđenja do novog gola Kramarića.

Perišić je centrirao sa levog boka, a Andrej je fantastično primio loptu i izbacio čuvara iz igre, te ponovo savladao Milana Borjana.

Imali su Vatreni još prilika, a tačku na meč stavio je Lovro Majer u 94. minutu, posle nesebičnog dodavanja Mislava Oršića.

U prvom meču drugog kola ove grupe Maroko je savladao Belgiju sa 2:0, te je sada situacija u grupi totalno komplikovana. Jedino je evidentno da Kanada posle novog poraza ne može proći grupu, Maroko i Hrvatska sada imaju po četiri boda, a Belgija jedan manje.

U poslednjem kolu igraju Belgijanci sa Hrvatima, dok će koplja ukrstiti Maroko i Kanada.

E PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.