HRVAT PONOSAN: Uživao sam u igri protiv najboljeg svih vremena

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 16:39

HRVAT PONOSAN: "Uživao sam u igri protiv najboljeg svih vremena"

Odlično se pokazao.

Hrvatski teniser Dino Prižmić pružio je dostojan otpor prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću u prvom kolu Australijan open.

Mladi igrač je, posle nešto više od četiri sata igre, poražen 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4), a na konferenciji za medije je istakao ponoso prikazanim.

- Veoma sam ponosan na sebe, na svoj prvi nastup na GS. Uživao sam u igri protiv najboljeg svih vremena! Mislim da sam mnogo naučio od Novaka, nastaviću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da radim i napredujem. Dobio sam dosta komplimenata, zaista to cenim. Njegove reči mi mnogo znače, znam da sam dao sve od sebe. Tu je mnogo ljudi na Rod Lejveru, samo sam želeo da prikažem najbolju igru, da pobedim meč i da uživam - rekao je Prižmić.

Pričao je i o gradu iz kog potiče.

- Dolazim iz Splita, tamo sam krenuo trenirati, a nastavio u Zagrebu. Rekao sam pre, ozbiljniji tenis sam počeo igrati i nadam se da će motivacijom nastaviti dalje. Splitska atmosfera je... Tamo sam rođen. Siguran sam da imam taj mentalitet, od tamo. Došao sam da dam od sebe, da vidim gde je moj tenis u odnosu na Novaka. Sigurno je najbolji nastup do sada. Drago mi je da čujem od Novaka takvih reči, trudim se da poboljšam što više stvari.

On je osvojio juniorski Rolan Garos prošle godine.

- Jako mi je bitno da sam shvatio da dani prolazi. Kada sam osvojio juniorski RG, kao da je bilo juče. Hteo sam da vidim kakav je moj tenis u odnosu na njegov, ako mogu da ga namučim što više. Doznao sam da nije izgubio set od 2020, to mi je dodatni motiv, ali želim Novaku svu sreću i naravno da osvoji - istakao je Hrvat.

Iznenadila ga je informacija da je Kirjosu postao omiljeni igrač.

- Nisam to znao. U tim nekim trenucima mi podrška publika znači. Imam preko 10 hiljada poruka od prijatelja i svih - završio je Prižmić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.