HOKEJ NA LEDU: Zatvorenici kroje sudbinu SP

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Maj.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOKEJ NA LEDU: Zatvorenici kroje sudbinu SP

Predsednik Evropskog parlamenta Ježi Buzek zatražio je od Međunarodne federacije hokeja na ledu da suspenduje Svetsko prvenstvo koje bi 2014. godine trebalo da se održi u Belorusiji, sve dok ne budu oslobođeni svi politički zatvorenici u toj zemlji.
- Ponašanje beloruskog režima oduzima toj zemlji privilegiju da bude domaćin velikog sportskog događaja kakvo je Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu - rekao je Buzek.

- Zahtevamo od Međunarodne federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << hokeja na ledu da preduzme odgovarajuće mere da (predsednik Aleksandar) Lukašenko ne dobije međunarodno priznanje, tako što će njegova zemlja biti domaćin Svetskog prvenstva 2014. godine, sve dok ne oslobodi sve političke zatvorenike - dodao je on.
Predlog Evropskog parlamenta usvojio je i američki Kongres.
Belorusija je u maju 2009. godine izabrana za domaćina Svetskog prvenstva, ispred Mađarske, Letonije i Ukrajine.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.