HEROJ! Srpski fudbaler IZGUBIO bubreg i bio na SAMRTI, a sad ga žele u REPREZENTACIJI! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HEROJ! Srpski fudbaler IZGUBIO bubreg i bio na SAMRTI, a sad ga žele u REPREZENTACIJI! (FOTO)

Potresno i poučno.

Da život piše romane, stara je i dobro poznata krilatica, ali priča Vukadina Vukadinovića može da se iskoristi i za knjigu i za film. Srpski fudbaler, koji već osam godina uspešno igra u Češkoj, osim umeća koje prikazuje na terenu, oduzima dah i neverovatnom životnom pričom. "Srpski gepard", kako ga kolege, ali i poštovaoci fudbala često zovu zbog neverovatne brzine kojom se kreće po terenu, je iz omladinaca Hajduka sa Liona sa svega 17 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godina otišao u Češku, a zatim preko drugoligaša Taborskog, Jabloneca, Slavije i Zlina stigao do velike praške Sparte i to sve sa jednim bubregom! Vukadinović je o svojim počecima, odlasku u potpuno nepoznat svet kao tinejdžer i stravičnoj povredi koja je mogla da ga košta života, ekskluzivno govorio za portal Srbija Danas.

- Prve fudbalske korake napravio sam u Resniku u „petlićima“. Prešao sam zatim u Hajduk sa Liona, za koji je igrao i moj otac pre trideset godina. Posle toga stigao mi je poziv da odem na probu u Taborsko, češkog drugoligaša, i tako je sve krenulo - počinje priču ovaj hrabri mladić.

Veoma brzo se navikao na stranu zemlju pa je dobio poziv da pređe u Jablonec, a onda dolazi 15. novembar 2011. godine kada je na terenu doživeo stravičnu povredu koja ga je umalo koštala života.

- Protivnički igrač me je laktom udario u bubreg. Imao sam unutrašnje krvarenje, bilo je kritično. Život mi je bukvalno visio o koncu. Lekari su mi tada rekli da mi je bubreg pukao kao kad zgaziš pomorandžu i da više nikad neću moći da se vratim na teren - priseća se najgoreg perioda svog života.

Posle operacije kad mu je odstranjen bubreg van terena je ostao skoro dve godine. Međutim, odlučio je da ne želi da se pomiri sa tim i potpisao dokument da se na teren vraća na sopstvenu odgovornost.

- Igram utakmice sa karbon majicom, koju inače nose rukometaši, ona mi štiti ovaj bubreg što mi je preostao. Vratio sam se kao pobednik.

PETKOVIĆ OTVORIO KARTE: Selektor Švajcarske o pripremama za mondijalski duel protiv Srbije (FOTO)

Da se borba i upornost isplate govori i činjenica da je Vukadinovićev talenat i požrtvovanost primetio i selektor reprezentacije Češke, pa je mladi Beograđanin dobio poziv da obuče njihov nacionalni dres.

- Selektor Češke Karel Jarolim je izjavio da bi me rado video u nacionalnom timu. Samo da ponovim partije iz prošle sezone u dresu Zlina, verujem da će sve biti onda u redu. Papiri su predati, to je duga i neizvesna procedura.

Vukadinović je trenutno je na pozajmici u Zlinu, gde je napravio najbolje rezultate u karijeri osvojivši trofej u Kupu Češke, ali ima planove da zaigra u jačim ligama.

- Što se daljih planova tiče, voleo bih da se oprobam u nekoj jačoj ligi. Moj menadžer, Marko Marjanović, već vodi pregovore sa pojedinim klubovima iz zapadne Evrope i Azije - zaključio je Vukadinović.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.