HASE SADA OPET PIKA LOPTE SA SRBOM: Preminuo legendarni fudbaler Sarajeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HASE SADA OPET PIKA LOPTE SA SRBOM: Preminuo legendarni fudbaler Sarajeva

Zauvek će biti zapamćen na "Koševu".

Srboljub Markušević, legendarni fudbaler i trener Fudbalskog kluba Sarajevo preminuo je u 84. godini. Rođen je 5. maja 1936. godine u Prizrenu. Srbo kako su ga svi zvali, bio je jedan od istaknutijih u ekipi koju je predvodio Asim Ferhatović popularni Hase, majstor driblinga, ljudina i boem.

Celu igračku karijeru proveo je na Koševu, a za prvi tim Sarajeva nastupao je 10 godina u periodu od 1955. do 1965. godine, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog povrede kičme morao prestati sa aktivnim igranjem . Upisao je 148 zvaničnih nastupa i postigao 22 gola.

Nakon završene igračke karijere, posvetio se trenerskom poslu. Na Koševu je vodio sve selekcije, od omladinskih do prvog tima. Sarajevo je vodio u 112 zvaničnih utakmica. Sa bordo timom je osvojio letnu Ligu šampiona 1972. godine, Otvoreno prvenstvo Jugoslavije 1982. godine, a u jesen iste godine ostvario je i veliki uspeh na međunarodnoj sceni, plasman u osminu finala Kupa UEFA.

Sada negde na nebu ponovo pikaju loptu Hase i Srbo kao pre više od pola veka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.