HAOS U AUSTRALIJI: Nekoliko PREKIDA i na kraju CRVENA zastava (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2023, 10:28

HAOS U AUSTRALIJI: Nekoliko PREKIDA i na kraju CRVENA zastava (VIDEO)

Trka je ostala u drugom planu.

Vozač Red Bula Maks Ferštapen slavio je na trci za Veliku nagradu Australije koju je obeležilo nekoliko prekida, kao i crvena zastava kojom je trka završena.  Holanđaninu je najbliži bio Luis Hamilton u Mercedesu, a njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Aston Martina Fernando Alonso, koji je tako upisao 101. pobedničko postolje u karijeri.

Na startu trke, dva mercedesa su prestigla Maksa Ferštapena i izbila na prvo mestoo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zatim je usledio je prvi prekid trke pošto je Albon ostao bez prednjeg krila, izleteo sa staze i udario u zid. Potom, Ferštapen je ponovo izbio na prvo mesto kada je trka startovala.

Ferštapen, Hamilton i Alonso su vodili, a onda je u 54. krugu trka prekinuta pošto je Magnusen odustao, ali je guma sa njegovog bolida ostala na stazi.

Tada Sainc kači bolid Fernanda Alonsa koji izleće sa staze, vraća se, a onda sledi novi incident u kojem učestvuje nekoliko vozila za novu crvenu zastavu.

Posle nove crvene zastave, trka je i treći put restartovana, ali desio se karambol posle kojeg se trka iznova zaustavlja.

open lobby f122 be like:#F1 #AustralianGP pic.twitter.com/C5YKiIUnnY

— Daniele Vacca (@DanieleVaccaDV) April 2, 2023

Odlukom organizatora trke, 58. krug i trka su završeni tako što je određen poredak bolida pre poslednjeg restarta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.