HALANDOVA PETARDA: Siti DEMOLIRAO Luton!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 00:31

HALANDOVA PETARDA: Siti DEMOLIRAO Luton!

Neverovatno veče za Norvežanina...

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su večeras u gostima razbili Luton rezultatom 6:2. Verovali ili ne, Erling Haland je postigao pet golova, a čak četiri mu je asistirao Kevin De Brujne, a poslednji je - Bernardo Silva.

Pep Gvardiola je izveo prilično jak sastav, a posebno je iznenadio sa Kevinom De Brujneom koji je u prethodne dve utakmice odigrao tek nekoliko minuta. U tandemu sa Erlingom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Halandom, De Brujne je obeležio ovaj meč. Verovali ili ne, Norvežanin je dao pet golova, a četiri mu je asistirao Belgijanac!

Već u trećem minutu De Brujne je poslao povratni pas na peterac, a tamo je na pravom mestu bio Haland za 0:1.

U 18. minutu akcija broj dva - De Brujne je poslao dubinski pas, a Haland pobegao i pogodio za 0:2.

Na isteku 40. minuta, Haland i De Brujne su upisali zajednički het-trik. Opet je De Brujne poslao sjajan pas u prostor, Haland je pobegao i bocnuo preko golmana Tima Krula za 0:3.

Ali, nije sve bilo gotovo, jer je u 45. minutu Ros Barkli odližio loptu do Klarka, koji se namestio i sa skoro 30 metara pogodio same rašlje - 1:3.

Isti igrači bili su akteri i drugog gola Lutona koji je na kratko zakomplikovao situaciju. Golman Ortega je pogrešio, usledio je brz napad, Barkli je bocom proigrao Klarka, ovaj uhvatio poluvolej pod prečku za 2:3.

Međutim, nada "šeširdžija" trajala je svega tri minuta, a onda - opet. Voker je poslao fenomenalnu loptu, De Brujne pobegao i kao na tacni po četvrti put proigrao Halanda za 2:4!

Njihovo savršeno veče "pokvario" je Bernardo Silva, koji je u 58. minutu odigrao do Halanda koji je "probušio" Krula za nedostižnih 2:5.

Goleadu je nastavio Mateo Kovačić, koji je u 73. minutu prihvatio dodavanje od Stounsa, povukao kroz sredinu i raspalio po lopti sa 20 metara za 2:6.

Nakon toga, Luton više nije imao snage da se vrati, Gvardiola je napravio nekoliko promena i mirno priveo meč kraju za plasman u četvrtfinale FA kupa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.