HABIBOV POSLEDNJI PLES: Pobeda bez greške i reči od kojih se ježi koža (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2023, 18:03

HABIBOV POSLEDNJI PLES: Pobeda bez greške i reči od kojih se ježi koža (VIDEO)

Na današnji dan.

Bio je 24. oktobar 2020. godine kada smo poslednji put u UFC-ovom kavezu gledali velikog Habiba Nurmagomedova. U tom trenutku bio je prvak lake kategorije i pred njim je bila druga odbrana titule, a nasuprot njega je u kavezu stajao Džastin Gejdži.

Borba se održavala u oktobru, a samo tri meseca pre toga je preminuo Habibov otac, mentor i celoživotni trener, Abdulmanap Nurmagomedov. Veliko je uporište Abdulmanap bio u Habibovom životu. Pod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegovim mentorstvom osvojio je svet, tako da je bilo jasno da će ovaj gubitak uticati i na Habiba.

Što se tiče same borbe, verojatno se ishoda sjećate i sami. U drugoj je rundi Habib "ugušio" Gejdžija nakon što je i u prvoj bio neosporno bolji, nakon čega je usledio jedan od najemotivnijih govora koje smo ikada čuli u UFC-ovom kavezu.

Kroz suze je Habib rekao kako bez svog oca više nikada neće kročiti u kavez, a obećanje koje je dao majci je glasilo upravo tako.

- Dao sam svoju reč, pa ju uistinu moram slediti - bile su poslednje reči koje smo od njega čuli u kavezu, nakon čega je skinuo rukavice i ostavio ih na podu.

Nakon toga, Habib je počeo da se bavi trenerskim poslom i njegovi borci su postizali fenomenalne rezultate, no Nurmagomedov se i iz toga povukao jer mu je oduzimalo previše vremena od porodice. Upravo u tome možemo prepoznati vrednosti koje mu je pokojni Abdulmanap usadio i zasigurno bi bio ponosan na njega da je i danas živ.

Habib će uvek ostati upamćen kao jedan od najvećih, no ne nužno zbog titula i pobeda. Čovek je s posebnom harizmom i fenomenalnim veštinama, a uvek će ostati žal što ga još koju godinu i još koju borbu nismo gledali u UFC-u.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.