Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 23:04

Gvardiolina kletva je skinuta: Dortmund se “samoubio” i poslao Siti u polufinale (VIDEO)

Milioneri individualnim greškama otvorili put mančesterskom timu među četiri najbolja u Evropi – 1:2 (1:0)

Ne može bez drame. Nije moglo protiv Liverpula, Totenhema i Liona, pa tako ni večerašnji meč na Signal Iduna Parku nije bio izuzetak. Ali uz jednu veliku razliku u odnosu na dvomeče sa pomenutim rivalima - Mančester Siti je iz četvrtfinala konačno izašao kao pobednik. PepGvardiola je skinuo kletvu i tek u svojoj petoj sezoni uspeo da odvede Građane do >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << polufinala, prvog u svojoj eri na Etihadu i tek drugog u istoriji engleskog kluba.

Nije bio dominantan kako su mnogi prognozirali (barem ne rezultatski) neposredno nakon žreba, ali nije ni morao. Dortmund je više od pola sata imao rezultat koji ga vodi dalje, naterao šeike da još jednom pod znak pitanja stave decenijski projekat i sve uložene milione, ali se u drugom poluvremenu "samoubio" individualnim greškama i društvo među najbolja četiri tima Evrope prepustio Sitiju – 1:2 (1:0).

Odlučio je Gvardiola da "ne izmišlja toplu vodu", što je ranije i te kako umeo da radi u odlučujućim utakmicama u sezoni. Sastav koji je slavio na Etihadu ponovio je i ove večeri, uz minimalnu promenu na levom boku, gde je umesto Žoaa Kansela počeo Oleksandr Zinčenko. Da je zadovoljan prošlonedeljnim izdanjem potvrdio je i Edin Terzić, pošto je "prepisao" tim iz prvog meča.

Sama utakmica bila je identična onoj od pre osam dana u Mančesteru. S tim da je Siti u uvodnih četvrt časa igre uprkos tome što je kontrolisao meč bio dosta rezervisan, svestan da bi primljen gol mogao da ga dovede u nezgodnu situaciju. Upravo to se i dogodilo. Džudu Belingemu je prethodne nedelje na Etihadu poništen, prema mišljenju mnogih, čist gol (kada je oduzeo loptu Edersonu, a rumunski sudija OlivijuHategan dosudio opasnu igru) i engleski vezista je odlučio da sam istera pravdu.

Sačekao je u 15. minutu jedan odbitak na ivici šesnaesterca, namestio se na jaču nogu i neodbranjivo pogodio desni ugao Edersonovog gola. Sa svega 17 godina i 289 dana postao je najmlađi engleski fudbaler koji se upisao u strelce u Ligi šampiona i drugi najmlađi igrač u nokaut fazi, odmah iza Bojana Krkića.

Od tog trenutka Siti je zaigrao znatno konkretnije i već do poluvremena mogao da preokrene rezultat. Nekarakteristično Gvardiolinim timovima pretili su Građani iz prekida, pokušavali sa distance, iz razloga što gustu odbranu Milionera, neretko sačinjenu i od osmorice-devetorice fudbalera, nisu uspevali da probiju i "ušetaju se u gol", kako obično rade. Najbolju priliku za izjednačenje imali su takođe udarcem sa distance. Kevin de Brujne se desetak minuta nakon primljenog gola našao u situaciji identičnoj onoj koju je imao Belingem, šutirao je "iz kolena", ali umesto "pauka" pogodio - prečku.

Borusija Dortmund - Mančester Siti 1:2 (1:0), prvi meč 1:2

/Belingem 15 - Marez 54pen, Foden 75/

Stadion: Signal Iduna park

Sudija: Karlos del Sero Grande

Dortmund (4-3-3): Hic – Mori, Akanđi, Humels, Gereiro – Belingam, Džan, Daud – Knauf, Haland, Rojs

Mančester Siti (4-3-3): Ederson – Voker, Dijas, Stouns, Zinčenko – Gundogan, Rodri,De Brujne – Marez, Silva, Foden

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.