Gvardiola naručio defanzivca od 50 miliona!

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola naručio defanzivca od 50 miliona!

Pep Gvardiola, novi strateg Mančester Sitija od leta, odredio je prvu metu u narednom trasnfer roku.

Već neko vreme je poznato da će Gvardiola, jedan od najboljih menadžera na svetu, zameniti Manuela Pelegrinija na kormilu "Građana", po završetku ove sezone. Španac uveliko razmišlja o igračima koji bi mogli da pojačaju njegov budući klub na leto.

Naime, prva želja engleskog kluba za sledeću sezonu je sjajni štoper Ajmerik Laport, koji trentno nastupa za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Atletik Bilbao. Momak, koji je u poslednjih godinu dana izrastao u jednog od najboljih defanzivaca španske lige, najverovatnije će na kraju tekuće sezone promeniti klub, jer se za njegove usluge već dugo raspituju giganti poput Barselone, Real Madrida, kao i već pomenutog Mančester Sitija.

Laport ima klauzulu u ugovoru sa baskijskim klubom, prema kojoj drugi klubovi mogu da ga dovedu za "tričavih" 50 miliona evra. Francuz, baskijskog porekla, ima 21 godinu i Gvardiola u njemu vidi vođu odbrane u narednom periodu, a s obzirom da timu sa "Etihada" finansije nisu problem, Španac po svaku cenu želi da vidi ovog igrača u svom timu.

Gvardiola je urgirao čelnicima budućeg kluba da želi talentovanog Francuza po svaku cenu. Ove sezone, ubedljivo najviše, škripi na poziciji štopera u četvrtoplasiranom timu Premijer lige.

Elijakim Mangala se više puta pokazao kao potpuni promašaj, igra vrlo nesigurno i u Sitiju će biti vrlo zadovoljni ukoliko uspeju da ga se reše, makar za pola cene koju su platili Portu. Demikelisa su godine pregazile, Kompani se sve češće povređuje, a Otamendi je jedini siguran u poslednjoj liniji i u plavoj strani Mančestera veruju da će sledeće sezone pokazati zašto su ga platili 45 miliona Valensiji.

Pretpostavlja se da veliku konkurenciju, za potpis talentovanog defanzivca, koji ima još tri godine ugovora sa Atletik Bilbaom, "Građani" imati u Barseloni. Ako mu se ova akvizicija ne ispuni, bivši trener i igrač Barse će se okrenuti najtalentovanijem engleskom defanzivcu Džonu Stounsu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.