Gvardiola: Utakmice u Premijer ligi priprema za finale Lige šampiona

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 22:18

Gvardiola: Utakmice u Premijer ligi priprema za finale Lige šampiona

Fudbalere Mančester sitija 29. maja očekuje finale Lige šampiona sa Čelsijem u Portu.

Menadžer "građana" Pep Gvardiola rekao je da će se njegova ekipa najbolje pripremiti za finale dobrom igrom i pobedama u preostale dve utakmice u Premijer ligi.

Siti je osvojio titulu u Premijer ligi, a do kraja takmičenja čekaju ga utakmice protiv Brajtona i Evertona.

Šampion Engleske igraće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u utorak 18. maja na gostujućem terenu protiv Brajtona, a sa ekipom će biti Ederson i Kevin De Brujne. Poslednje kolo igra se 23. maja, a Siti će na Etihadu dočekati Everton.

"Posle utakmice sa Evertonom imaćemo šest dana da se pripremimo za finale i tada ćemo biti detaljniji. Sada se pripremamo za utakmicu sa Brajtonom onako kako smo se pripremali cele sezone. Pripremajući se na najbolji način za Brajton, pripremaćemo se na najbolji način za finale. Prilično sam siguran da nećemo biti spremni za finale Lige šampiona, ako se ne pripremimo dobro za Brajton i Everton", rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

On je naveo da ekipa mora da bude koncentrisana na predstojeće dve prvenstvene utakmice.

"Nijedne sekunde nisam pomislio na Čelsi. Moramo da se koncentrišemo na Brajton i pobedu u toj utakmici. To je najbolji način da dočekamo finale. Onda ćemo u poslednjih pet ili šest dana biti koncentrisani na ono što moramo da uradimo protiv Čelsija u finalu", dodao je španski trener.

On je rekao da je posle utakmice sa Njukaslom u petak, dao igračima dva slobodna dana, kako bi proveli vreme sa porodicama i prijateljima, da ne misle o fudbalu.

"Posle toga, igrači su koncentrisani i ne sumnjam da će biti potpuno posvećeni pobedama u poslednje tri utakmice u sezoni", naveo je Gvardiola.

Govoreći o De Brujneu, koji je propustio poslednje dve utakmice zbog povrede, Gvardiola je rekao da je Belgijanac važan igrač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Solskjer: Na igrače su uticali i protesti navijača

Izvor: B92, 17.Maj.2021

Fudbaleri Mančester junajteda u utorak 18. maja igraju poslednji meč sezone na "Old Trafordu"...Biće to prilika da klub po prvi put od početka pandemije primi navijače na stadion, pošto je najavljeno da će ih biti do 10.000...Ipak, menadžer Ole Gunar Solskjer je uoči meča sa ekipom iz Londona...

Nastavak na B92...

ŠIROOKOO: Gvardiola LUDUJE na proslavi titule - pripalio tompus i zapevao veliki hit (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 14:21

U ovakvom izdanju ga retko viđamo...Ekipa Mančester sitija je i zvanično osvojila englesku Premijer ligu. Takođe ih očekuje i finale Lige šampiona, istog onog takmičenja iz kojeg su umalo izbačeni presudom suda zbog, kako se tada navodilo "finansijskog fer pleja". Čak i uprkos tome, Pep Gvardiola...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Slučaj "Kejn": Bolji od 2.659 igrača, ali trofej ni na vidiku

Izvor: B92, 18.Maj.2021

Fudbaler Totenhema Hari Kejn u dosadašnjem delu karijere postigao je 165 golova na 243 premijerligaška meča...Taj saldo ga čini igračem sa najviše golova u istoriji koji nikada nije osvojio titulu...Sa 27 godina i 294 dana, Kejn je i najmlađi igrač sa tim brojem golova ispred Runija (156), Širera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.