Gvardiola: Saudijska liga je promenila tržište

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 23:34

Gvardiola: Saudijska liga je promenila tržište

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je liga Saudijske Arabije promenila tržište, ali da on nije zabrinut zbog toga.

"Saudijska liga je promenila tržište. Pre nekoliko meseci je samo (Kristijano) Ronaldo prešao tamo, niko nije mogao da zamisli da će ovoliko vrhunskih igrača igrati u Pro ligi.

To će se samo povećati vremenom, zato klubovi moraju da budu svesni razvoja događaja", rekao je Gvardiola. On je dodao da je bivši igrač Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sitija Rijad Marez, koji je prešao u Al-Ahli, dobio neverovatnu ponudu i da zato nisu mogli da ga spreče da promeni sredinu, prenosi Sportklub.

"Nisam preterano zabrinut, ne radi se o pretnji na tržištu, to je već stvarnost. Žele da stvore kvalitetnu ligu i zasad im uspeva. Ne znam da li je to održivo, ali čini mi se da su sposobni za tako nešto", istakao je Gvardiola.

U Saudijsku Arabiju do sada otišli Ruben Neveš, Kalidu Kulibali, Malkom, Sergej Milinković-Savić (Al-Hilal), Seko Fofana, Aleks Teles, Marcelo Brozović, Kristijano Ronaldo, Anderson Taliska (Al Nasr), Karim Benzema, Engolo Kante, Žota (Al Itihad), Eduard Mendi, Roberto Firmino (Al Ahli), Džordan Henderson i Musa Dembele (Al Itifak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.