Gvardiola: Problem je što nismo dobri u šesnaestercu

Izvor: Press, 16.Jan.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola: Problem je što nismo dobri u šesnaestercu

U svakoj ligi u kojoj sam igrao sam insistirao na posedu, dok je protivnik čekao svoje šanse iz kontri. Tako je bilo i u Nemačkoj i u Španiji, kaže Pep Gvardiola.
foto: novosti.rs
Trener Evertona Ronald Kuman rekao je da su njegovi fudbaleri odigrali "savršeno" drugo poluvreme u pobedi od 4:0 nad Mančester sitijem, dok je trener gostiju Pep Gvardiola ocenio da njegovi fudbaleri nisu bili dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dobri u odbrani.
"Ovakva utakmica se ne može planirati. Svi znaju da je uvek teško igrati protiv Sitija, jer oni igraju sjajan fudbal. Drugo poluvreme je bilo savršeno u svakom pogledu. Oni su imali dobre šanse u prvom, a razlika je u tome što smo davali golove na vreme. Dali smo jedan u prvom i jedan odmah na početku drugog. To je jako dobro za nas, a teško za protivnika", rekao je Kuman posle meča za Bi-Bi-Si.
Sitiju je ovo bio drugi poraz u poslednje tri utakmice, a peti u sezoni i sada zaostaje 10 bodova za liderom Čelsijem.
"Ovo se dešavalo mnogo puta do sada. Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, stvorili smo mnogo šansi, a protivnik da gol čim priđe. U drugom poluvremenu su iz dva šuta dali dva gola. To je teško za igrače, teško je za psihu. Zato mora da se nastavi sa radom i ne sme da se pada", rekao je Gvardiola.
Jedna od osnovnih stvari na kojima ovaj španski trener insistira jeste veliki posed, a njegov tim je imao 71 odsto, dok je Everton postigao četiri gola iz četiri šuta u okvir gola. Gvardiola je, međutim, negirao da taj pristup ne daje rezultata u Engleskoj.
"Odbrana je posledica napada. Kada tim daje golove, lakše se brani, tako da je odbrana posledica. Stvaramo mnogo šansi, ali ih ne koristimo. U svakoj ligi u kojoj sam igrao sam insistirao na posedu, dok je protivnik čekao svoje šanse iz kontri. Tako je bilo i u Nemačkoj i u Španiji. Problem je ovde što nismo dovoljno dobri u šesnaestercu. Stvaramo šanse, ali ne dajemo golove. To je razlika", rekao je Gvardiola.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.