Gvardiola: Nadoknada nije rešenje, igraćemo do sutra!

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 23:20

Gvardiola: Nadoknada nije rešenje, igraćemo do sutra!

Pep Gvardiola nije bio zadovoljan posle poraza njegovog tima u meču za pehar Komjuniti šild.

Arsenal je slavio posle penala sa 4:1 pošto je posle 90 minuta i 11 minuta produžetka bilo nerešeno 1:1.

Upravo činjenica da je Arsenal izjednačujući gol postigao u 11. minutu nadoknade, nije se dopala španskom stručnjaku.

On je oštro kritikovao pravilo o nadoknadi vremena koje je bilo primenjivano i na Mundijalu u Kataru, a sada će to važiti i na mečevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u engleskom fudbalu.

Podatak da je na mečevima ovog vikenda u Engleskoj fudbalskoj ligi bilo u proseku dodavano 16 minuta i 34 sekunde, nije promakao Gvardioli.

Na Vembliju, sudije su produžile meč za osam minuta, ali je u toj nadoknadi došlo do sudara između Kajla Vokera i Tomasa Partija, pa se igralo još četiri minuta.

Tako je Arsenal u 101. minutu izjednačio i meč uveo u penale.

"Moraćemo da se navikavamo na ovo. Vodili smo 1:0. Imao sam osećaj da se nije mnogo toga dešavalo u tih osam minuta nadoknade. Ipak to je dobro pitanje za međunarodni panel i sve ljude koji su u tome, jer oni ne konsultuju ni menadžere ni igrače. Moramo to da prihvatimo. Sada će utakmice trajati 100 minuta, to je sigurno. Produžavaju ih zbog golova. Zamislite svaki put da postignete gol. Zamislite skor 4:3 i oni dodaju 45 sekundi za svaki od datih golova. Sutra u devet ujutro još ćemo igrati! Molim vas da me ne pitate za mišljenje o tome", rekao je Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.