Gvardiola: Haland treba da osvoji Zlatnu loptu

Izvor: B92, 20.Okt.2023, 15:43

Gvardiola: Haland treba da osvoji Zlatnu loptu

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da Erling Haland zaslužuje da ove godine osvoji Zlatnu loptu, za njaboljeg igrača 2023. godine.

Haland je ove godine postigao 52 gola u 53 utakmice i pomogao Sitiju da osvoji triplu krunu i jedan je od 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, koja će biti dodeljena 30. oktobra.

"Haland bi trebalo da je osvoji - da. Osvojili smo triplu krunu a on je postigao 50 miliona golova", rekao je Gvardiola, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bi-Bi-Si (BBC).

Za najvećeg favorita za osvajanje Zlatne lopte smatra se fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi.

Argentinac je rekorder sa sedam prestižnih nagrada i bio je jedan od najzaslužnijih u osvajanju Svetskog prvenstva prošlog decembra sa reprezentacijom, dok je bio igrač Pari Sen Žermena.

Gvardiola, koji je svojevremeno trenirao Mesija u Barseloni, veruje da 36-godišnji fudbaler zaslužuje sopstvenu kategoriju.

"Zlatna lopta mora da bude iz dva dela. Jedna za Mesija, a druga za ostale. Najlošija sezona za Mesija je najbolja za ostale", naveo je Gvardiola.

Haland je ove sezone postigao osam golova u 12 utakmica, a poslednji put je bio strelac 23. septembra u pobedi protiv Notingem Foresta (2:0).

Siti je izgubio poslednje dve utakmice u Premijer ligi, protiv Vulverhemptona i Arsenala i treći je na tabeli sa dva boda manje od vodećih Totenhema i Arsenala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.