Gvardiola: Dajte mi još malo vremena!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Dec.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola: Dajte mi još malo vremena!

"Igraćemo kako sam zamislio i ispravićemo sve greške", poručuje menadžer Mančester Sitija

Pep Gvardiola tvrdi da neće menjati sistem igre Mančester Sitija uprkos činjenici da je njegov tim u strašnom padu forme u poslednje vreme.

Nakon što su dobili uvodnih deset utakmica u svim takmičenjima Građani su slavili na samo četiri od poslednjih 15 mečeva, a sutra ih očekuje i premijerligaški duel sa Votfordom. Na poslednja dva meča sa Čelsijem i Lesterom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << primili su sedam golova, a samo jednom na 17 utakmica napustili su teren bez primljenog gola.

Iako se pritisak na njega pojačava, Katalonac poručuje da će gledati da ispravi greške radije nego da smišlja nove detalje u odbrani i menja sistem igre, mada ga za vikend čeka još jedan ozbiljan ispit - gostovanje Arsenala.

Na pitanje da li razmišlja o promeni sistema igre, Gvardiola odgovara:

„Ne, nema šanse. Igraćemo kako sam zamislio i ispravićemo sve greške. Ne mogu da radim ono što ne osećam. Trebaju nam pobede, ako ih ne zabeležimo bićemo u nevolji jer kada se ne pobeđuje ima puno razloga zašto je tako. Možda zato što je protivnik bolji od nas. Verujem da možemo da igramo kako sam zamislio. Ako ne mogu da pobeđujem sa ovim timom, predsednik će odlučiti o mojoj sudbini“, istakao je Gvardiola.

Katalonac zna šta mu je posao.

„Nismo zaslužili poraz od Čelsija kod kuće, ali se to u fudbalu ponekad dešava i to mora da se promeni. Moram da otkrijem kako mogu da pomognem svojim igračima. To mi je posao. Naravno, moram da se adaptiram na nove uslove, novu ligu, ali to neće promeniti moja verovanja u fudbalsku filozofiju. Šta da radim? Igrači ne greše namerno i znam da pate, ali moje je da im pomognem da se greške smanje“, dodaje Gvardiola.

Lider Čelsi beži Mančester Sitiju sedam bodova na vrhu Premijer lige, ali do kraja sezone ima još 23 kola i sve je moguće.

„Hajde, dajte mi malo vremena. Ako analizirate proteklih mesec i po dana u pravu ste, rezultati nisu u skladu sa očekivanjima. Ali, moj idol Ser Aleks Ferguson, trebalo mu je 11 godina da osvoji prvu Premijer ligu sa Junajtedom. Liverpul već 25 godina nije osvojio titulu... Od početka sam govorio da mi treba malo vremena. Znam da sam menadžer i da mi je posao da vodim tim i svestan sam da mi ne ide baš dobro. Ne mogu da branim nešto čega sam i sam svestan, ali ovi rezultati neće promeniti moja fudbalska uverenja. Poštujem svačije mišljenje i kritike koje trpim proteklih dana, ali nadam se da ću dobiti još malo vremena“, zaključio je Pep Gvardiola.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.