Gurović: Rezultati u Vršcu bili su više nego dobri! Imao sam odličnu saradnju sa vodećim ljudima, ali...

Izvor: MozzartSport.com, 07.Nov.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gurović: Rezultati u Vršcu bili su više nego dobri! Imao sam odličnu saradnju sa vodećim ljudima, ali...

"O razlozima rastanka ne bih želeo da govorim javno", rekao je doskorašnji trener tima iz Banata za MOZZART Sport

Dolazak Milana Gurovića na klupu Vršca krajem juna trebalo je da najavi neke bolje dane u redove kluba koji se godinama unazad nalazi u tranzicionom periodu. Nekada jadranski šampion, sada klub koji pokušava da se vrati na staze stare slave, imao je plan da se sa talentovanim trenerom izdigne i napravi veliki iskorak u ostvarivanju svih zacrtanih planova... >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << A onda je iznenadna vest o rastanku Gurovića i Vršca zatalasala strasti u košarkaškoj javnosti. 

Klub se u zvaničnom saopštenju zahvalio nekadašnjem rasnom strelcu na saradnji i poželeo mu sreću u daljem radu. Međutim, razlozi rastanka nisu otkriveni.

Vršac se posle pet kola u Košarkaškoj ligi Srbije nalazi na deobi treće pozicije, sastavljen je tim koji bi mogao da se bori za vrh tabele i ulazak u Superligu, ali...

"Ako mene pitate, dosadašnji rezultati Vršca bili su više nego dobri. Do poslednje utakmice koju sam odradio igrali smo 18 utakmica, računajući i pripremne susrete. Ostvarili smo 14 pobeda, a treba podsetiti da smo igrali i protiv Crvene zvezde na pripremnom turniru. Iskreno, o razlozima odlaska ne bih želeo javno da govorim, iako je evidentno da jeste bilo problema", počeo je Gurović razgovor za MOZZART Sport.

Mi smo, ipak, probali da izvučemo razloge neočekivanog rastanka, ali donedavni trener Vršca nije hteo da ulazi u dublju tematiku.

"Zaista ne bih o tome. Uprkos svemu, u Vršcu sam proveo četiri prelepa meseca. Imao sam odličnu saradnju u timu, ali i sa braćom Aleksandrom i Ivanom Grujin (vodeći ljudi kluba pr. a.). Imam veliko poštovanje prema njima i zaista smo imali odličnu saradnju. Klubu želim sve najbolje, ali ne bih da javno iznosim te neke stvari koje se tiču rastanka", jasan je Gurović.

Interesovalo nas je - kakvi su dalji planovi Milana Gurovića sada kada više nema klupskih obaveza? On svakako i dalje ima angažman kao selektor juniorske reprezentacije Srbije (igrači mlađi od 18 godina pr. a.).

"Isključivo reprezentacija. Uskoro nas očekuje Evropsko prvenstvo u turskom Samsunu, koje je letos bilo odloženo. Za manje od mesec dana počinju pripreme, tako da ću se zajedno sa mojim igračima spremati za predstojeći izazov. Iako neće biti nimalo lako, zbog toga što je sezona uveliko u toku", kaže proslavljeni reprezentativac.

Biće to veliki zalogaj za klubove i nacionalnu selekciju. Jer, moraće da se pronađe modus po kojem će talentovani momci biti u mogućnosti da se odazovu selektoru, a onda i predstave Srbiju na Evropskom šampionatu.

"Pazite, treba razumeti da mi na tom prvenstvu predstavljamo Srbiju i srpsku košarku. Razumem ja i klubove, jer mnogi od mojih momaka su nosioci igre tamo gde nastupaju. Klubovima će biti nezgodno, takav je i termin odigravanja (od 16. do 22. decembra pr. a.). Ali, čujem da će isti problem imati i Francuzi i Grci, a mi ih već imamo".

Ubrzo smo dobili odgovor na pitanje - o kakvom problemu se radi?

"Već smo dobili potvrdu da dvojica mladih momaka neće biti na raspolaganju. U pitanju su Matija Radović i Luka Vasić, koji nisu dobili dozvole od svojih koledža da dođu u Srbiju, što znači da ćemo biti lišeni usluga dvojice talentovanih momaka. Ali, videćemo šta će se do kraja dešavati. Naš je cilj da na okupu imamo grupu najbolji mladih igrača".

Da li će moći da se pronađe neko rešenje kako bi se prevazišao problem?

"Pazite, mi još nismo obavili razgovor sa Košarkaškim savezom Srbije, ali svakako će i oni imati učešća u svemu ovome. Nadamo se da ćemo sve rešiti kako treba i da neće biti nikakvih problema", zaključuje Gurović.

O daljim klupskim angažmanima mladi srpski stručnjak trenutno ne razmišlja.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.