Grupe F i H - Majstor Pogba, šok na Etihadu i Ronaldove suze! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupe F i H - Majstor Pogba, šok na "Etihadu" i Ronaldove suze! (video)

Suze Kristijana Ronalda obeležile kolo Lige šampiona. Pobeda Liona u sred Mančestera, Pogba rešio meč u Švajcarskoj.

Grupa F

Šahtjor - Hofenhajm 2:2

Mančester siti - Lion 1:2


Mirisalo je odmah na veliko iznenađenje na "Etihadu" jer Lion nije došao da se brani. Od samog starta su dokazali da su opasna i ozbiljna ekipa, ali je prvu šansu imao Rahim Sterling koji je loptu poslao pored gola iz solidne situacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Stativu je pogodio Laport, da bi u 24. minutu Lion postigao gol, ali je Korne bio u ofsajd poziciji.

Ipak, samo dva minuta kasnije, gol za Lion, Korne ovoga puta ima pravo da se raduje nakon neverovatne greške Delfa koji mu je poklonio loptu za prednost gostiju.

Gundoganu je poništen gol, zasluženo, a onda u 43. minutu novi gol u mreži Edersona. Depaj dodaje do Fekira, jedan od najtraženijih igrača Liona je uspeo veoma preciznim udarcem da savlada golmana Mančester sitija za 0:2.

Mogao je Lion i do 0:3 da je Depaj iskoristio ogromnu šansu u 60. minutu, ali se to nije desilo. Obilo im se o glavu.

Liroj Sane koji je ušao u drugom poluvremenu je prošao po desnoj strani, Nemac je poslao povratnu loptu u kazneni prostor, tamo je bio Bernardo Silva koji smanjuje na 1:2 u 67. minutu.

Aguero je imao sjajan udarac par minuta kasnije, fudbaleri Liona su bili u velikom strahu od preokreta. Nije se desio, Lion slavi veliku pobedu.

Grupa H

Valensija - Juventus 0:2

Jang Bojs - Mančester junajted 0:3




Meč Valensije i Juventusa nije imao previše neizvesnosti jer je bilo pitanje trenutka kada će Juventus postići gol od samog starta utakmice. Čak i kad su ostali sa igračem manje, gosti su uspeli da stignu do dva gola.

Naravno, centralni događaj utakmice jeste crveni karton Kristijana Ronalda koji je opisan ranije u toku večeri, Ronaldo se kleo i plakao, ali nije vredelo Brihu, dodelio mu je crveni karton jer je pomoćni sudija video da je Portugalac pokušao da povuče za kosu Murilja.

Rekli bismo da je sve to prenaglašeno i da Kristijano nije zaslužio crveni u ovoj situaciji.

Nakon toga, Juventus dolazi do sasvim zaslužene prednosti nakon svih onih šansi koje su propustili u prvom poluvremenu preko Kedire, Mandžukića, Bernardeskija i Matuidija. Dani Pareho je neoprezno startovao i Pjanić je bez velikih problema pogodio gol za 0:1.

Početkom drugog poluvremena novi penal za Juventus, igrao se 51. minut kada je Muriljo postao krivac, a ponovo je reprezentativac BiH Miralem Pjanić preuzeo stvar u svoje ruke i pogodio za 0:2.

Juventus je imao još jednu šansu do kraja preko Košte, a na drugoj strani šansa za Valensiju koja je imala penal u poslednjem minutu. Ipak, Ščešnji brani penal Parehu, odmah nakon toga je dosuđen kraj.

Mančester junajted je bez ikakvih problema savladao Jang Bojs rezultatom 0:3.

Prvo je pripretio Jang Bojs preko Oaroa, on je glavom poslao loptu pored stative, da bi u 14. minutu Lukaku nakon dodavanja Pogbe poslao loptu pored stative. Usledio je trenutak meča, Pol Pogba je bio u glavnoj ulozi.

Fantastično se izborio za šut, uputio neodbranjivu loptu u rašlje za 0:1! U toku je bio 35. minut.

Igrao se 43. minut kada je Luk Šo prošao po levoj strani, pokušao je da uputi centaršut i na njegovu sreću, lopta je pogodila Mbabua u ruku, pa sudija nije imao dilemu da li da pokaže na belu tačku. Pogba je uzeo loptu, imao je prilaz penalu kao Nejmar 2014. godine protiv Hrvatske i na kraju je pogodio za 0:2.

Sve je rešeno u 66. minutu kada je Pogba ponovo bio u glavnoj ulozi, ovoga puta kao asistent, dodao je loptu Marsijalu koji je uz pomoć jednog defanzivca Jang Bojsa postavio konačan rezultat.

Ali Kamara je mogao da smanji rezultat, propustio je veliku šansu za to, ali domaći nisu imali ni sreće da postignu gol večeras protiv ekipe Žozea Murinja.

Ostale rezultate u toku večeri u okviru Lige šampiona saznajte OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.