Grupe E i G - Real i Bajern rutinski, Armija odnela bod iz Plzenja! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupe E i G - Real i Bajern rutinski, "Armija" odnela bod iz Plzenja! (video)

Aktuelni šampion Evrope počeo je novu sezonu u elitnom takmičenju pobedom nad Romom koju je izvojevao bez većih poteškoća. Bajern slavio u Lisabonu, CSKA u nadokandi do boda u Plzenju.

Prva utakmica u Grupi E odigrana je ranije danas u Amsterdamu gde je ekipa Ajaksa na "Johan Krojf Areni" ubedljivo tukla atinski AEK.

Izveštaj sa tog meča mogli ste da pročitate OVDE!

Drugi meč u ovoj grupi odigran je u Lisabonu. Benfika je na "La Lušu" ugostila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minhenski Bajern i izgubila rezultatom 2:0 (1:0).

Petostruki šampion Evrope nije imao većih poteškoća u prestonici Portugala. Gosti su "načeli" Benfiku u ranoj fazi utakmice, a u istom stilu su otvorili i drugi deo meča tako da neizvesnosti nije bilo.

Akciju po levoj strani u 10. minutu susreta izveli su David Alaba i Frank Riberi, a reprezentativac Austrije je na kraju uposlio Roberta Levandovskog koji nakon "lažnjaka" rutinski šalje loptu u donji desni ugao protivničkog gola.

Gol Roberta Levandovskog pogledajte OVDE!

Bajern je do odlaska na odmor mogao da uveća prednost, najbolju priliku propustio je Arjen Roben koji je u 40. minutu u situaciji "1 na 1" sa protivničkim golmanom tukao preko prečke.

Baš kao i u prvom delu meča, Bajern stiže do gola u desetom minutu. Akcija koja je počela čišćenjem sa gol-aut linije nastavljena je trkom Renata Sančeza koji je na kraju i bio strelac.

Drugi gol Bajerna pogledajte OVDE!

Momak ponikao u ekipi Benfike poslao je loptu na desnu stranu, zatim je ona otišla na drugi deo terena gde je Hames Rodrigez bio spreman da je vrati u peterac i tamo pronađe Sančeza koji je nastavio kretnju nakon predaje lopte.

Benfika je u drugom poluvremenu uspela da stvori nekoliko solidnih prilika. Nakon drugog gola Bajerna domaći su imali dve odlične prilike posle prekida ali je oba puta Manuel Nojer bio na visini zadatka.

Bavarci su i pored opuštanja u završnici meča uspeli da zadrže stečenu prednost i da zabeleže prvu pobedu i prva tri boda u novoj sezoni elitnog takmičenja.

GRUPA G

Jedan od derbi susreta prvog kola grupne faze Lige šampiona odigran je u Madridu. Aktuelni šampion Evrope ugostio je prošlosezonskog polufinalistu i slavio rezultatom 3:0 (1:0).

Madriđani su imali više od igre tokom većeg dela susreta. Najbolje prilike u prvom poluvremenu propustili su Isko i Serhio Ramos, ali je domaćin u poslednjim trenucima prvog dela ipak uspeo da stigne do prednosti.

Isko je hiruški preciznim udarcem iz slobodnog udarca sa 18 metara uspeo da savlada Robina Olsena i tako dovede Real Madrid u vođstvo.

Vodeći gol Real Madrida pogledajte OVDE!

U nastavku susreta viđeno je mnogo uzbuđenja i prilike na obe strane. Nakon samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu Čengiz Under šutira sa 18 metara ali Kejlor Navas maestralnom intervencijom uspeva da sačuva mrežu.

Već u 58. minutu domaćin stiže do drugog pogotka. Luka Modrić je poslao loptu u prostor, a Geret Bejl je nakon punog trka levicom ispalio dijagonalu koja je završila u maloj mreži!

Pogodak Gereta Bejla pogledajte OVDE!

Pet minuta nakon drugog gola Real Madrida Aleksandar Kolarov testira refleks Kejlora Navasa. Za razliku od okršaja iz Samare koji je dobio Srbin, ovoga puta je Kostarikanac izašao kao pobednik.

Završnicu duela u Madridu obeležile su mnogobrojne akcije domaćeg tima i nekoliko sjajnih intervencija Robina Olsena koji je na kraju kapitulirao još jednom.

Nova "sedmica" Real Madrida postigla je jako lep gol i u nadoknadi vremena učinila trijumf domaćij još ubedljivijim.

Gol Marijana Dijaza pogledajte OVDE!

Na "Dosan Areni" u Plzenju večeras su snage odmerile ekipe koje su prošle zime eliminisale beogradske "večite" iz Evrope.

Viktorija Plzenj i moskovski CSKA remizirali su rezultatom 2:2 (2:0) u meču koji su mnogi označili kao direktan okršaj za treće mesto u Grupi G.

Vođstvo šampionu Češke doneo je Mihael Krmenčik golovima u 29. i 41. minutu, ali je CSKA u nastavku uspeo da stigne do boda potpuno zasluženo.

Fedor Čalov je smanjio na 2:1 na startu drugog dela, a duboko u nadoknadi Vlašić je sa "kreča" doneo bod "Armejcima".

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.