Grupa nezadovoljnih frilsensera izašla iz Udruženja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 12:30

Grupa nezadovoljnih frilsensera izašla iz Udruženja

Grupa frilensera saopštila je danas da se isčlanila iz Udruženja radnika na internetu jer, kako kažu, ne pristaju na predlog vlade za rešavanje pitanja naplate poreza frilenserima koji je prihvatio "pojedinac, u tom trenutku zastupnik Udruženja".

Predstavljajući se kao grupa građana ugrožena predložnim izmenama zakona o porezima i doprinosima, saopštili su da se ograđuju od svih odluka koje su doneli predstavnici Udruženja bez, kako tvrde, njihovog znanja i saglasnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Tvrde da su predstavnici Udruženja prekršili Statut, da članovi udruženja nisu obavešteni o predlogu, a da je glasanje usledilo nakon prihvatanja predloga vlade.

"Naš pristanak na prihvatanje dogovora nisu dobili, niti je Miran Pogačar dobio napismeno naše punomoćje, da bi u naše ime odlučivao o našim životima", navode u saopštenju.

Navode i da im Uprava udruženja nije dostavila konkretan predlog, već su zahtevali da se o njemu izjasne sa "da" ili "ne" bez ikakvog obrazloženja i smatraju da je Uprava udruženja prekršila svoja ovlašćenja usmenim dogovorom.

Navode i da je prema njihovim saznanjima, Uprava udruženja netransparentno trošila novac i da je njihova dužnost da na to ukažu finansijskoj policiji.

Kažu i da su poslali molbu predsedniku Srbije za razgovor, a da su u procesu registracije novog udruženja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Deo frilensera napustio Udruženje radnika na internetu, traži nove pregovore

Izvor: N1 televizija, 27.Apr.2021

Ne pristajemo na "predlog" Vlade Srbije koju je pojedinac, u tom trenutku zastupnik Udruženja radnika na internetu, prihvatio. Ovim putem se ograđujemo od Udruženja radnika na internetu, kao njihovi dosadašnji članovi, i od svih odluka koje su u naše ime, a bez našeg znanja i saglasnosti, doneli...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.