Grupa D: Valensija u Ukrajini

Izvor: B92, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa 'D': Valensija u Ukrajini



Fudbaleri Valensije gostuju u Ukrajini Šahtjoru, dok Roma dočekuje Olimpijakos u utakmicama 4. kola grupe D Lige šampiona.

Fudbaleri ukrajinskog Šahtjora znaće da imaju minimalne šanse za prolaz u osminu finala kada budu igrali protiv vodeće Valensije. Šahtjor je ekipa sa najslabijim učinkom u grupi D, sa samo jednim osvojenim bodom, dva postignuta i osam primljenih golova. Ukrajincima je očajnički potrebna pobeda, a trener Mirčea Lučesku ima jasnu viziju kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će ona biti ostvarena.

"Nećemo se zadovoljiti nerešenim rezultatom. Valensija nije mnogo jača od nas. Imamo sve što je potrebno da bi im se suprotstavili i pobedili. Želim da vidim igru kojom smo pre dve godine pobedili Barselonu i Seltik. Nadam se da ništa nećemo pokloniti protivniku kao pre dve nedelje", rekao je Lučesku.

Šahtjor će u meču protiv Valensije biti bez Višeslava Sviderskog i Anatolija Timošćuka, koji su suspendovani.Sa druge strane, u ekipi Valensije za sada znaju samo za pobede u LŠ ove sezone. Pre 14 dana bilo je 2:0 protiv Šahtjora.

Medjutim, tim Kikea Floresa je doživeo poraz u šampionatu Španije tokom vikenda (u Santanderu, 0:1), a u Ukrajinu nije otputovao u najjačem sastavu. Gavilan se povredio protiv Rasinga i pauziraće oko 6 meseci i tako se pridružio već povredjenim Albeldi, Barahi i Rodrigezu.

"Nismo imali sreće. Medjutim, povrede su deo igre. Sada smo blizu osmini finala. Naučili smo lekciju u Santanderu i znamo da sada moramo da ružamo maksimum na svakoj utakmici ukoliko želimo pobedu", rekao je trener Valensije Kike Florez.

Mogući sastavi:

Shahtjor: Pletikosa - Srna, čigrinski, Kušer, Rac - Fernandinjo, Hubšman, Duljaj, Matuzalem - Brandao, Agahova

Valensija: Kanjizares - Migel, Albiol, Ajala, Moreti - Palardo, Edu, Angulo, Silva - Morijentes, Vilja

Olimpijakos u Rimu

Pobeda Rome protiv Olimpijakosa značila bi prolaz italijanskog kluba u osminu finala. Trener Rimljana Lučano Spaleti izjavio je da je to šansa koju njegov tim ne sme da propusti. Roma je pre 14 dana slavila u Atini sa 1:0, ali Spaleti upozorava da ne sme doći do opuštanja.

"Olimpijakos je šampion Grčke, a i ove sezone su na vrhu. Rivaldo je u odličnoj formi i oni znaju da nemaju šta da izgube", rekao je Spaleti.

Posle meča u Atini Roma je imala malu krizu kada je osvojila samo dva boda iz duela sa Kjevom i Askolijem u Seriji A, ali su u prošlom kolu tokom vikenda pobedili Udineze. U meč sa Olimpijakosom, Roma ulazi bez Brazilca Manćinija, dok je jedini strelac iz Atine Simone Perota pod znakom pitanja zbg povrede kolena. Sa druge strane, Olimpijakos će biti bez Urugvajca Kastilja, Georgatosa i Nea.

Jedan statistički podatak najbolje pokazuje zašto grčki klub ima male šanse za plasman u osminu finala. Na 29 gostovanja u LŠ, Olimpijakos je za sada bez pobede.

Mogući sastavi:

Roma: Doni - Panući, Mekses, Ferari, Ćivu - De Rosi, Pisaro, Akilani, Perota, Tadei - Toti

Olimpijakos: Nikopolidis - Pantos, Sezar, Anatolakis, Ževlakov - Stoltidis, Rivaldo, Patsacoglu, Đorđević - Okas; Konstantinu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.