Grupa C: Prolaz za PSV i Liverpul?

Izvor: B92, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa C: Prolaz za PSV i Liverpul?



Fudbaleri Liverpula i PSV-a ulaze u četvrto kolo grupe C Lige šampiona znajući da im po 3 boda donose prolaz u osminu finala. Oba tima imaju po 7 bodova, 6 više od Bordoa i Galatasaraja.

Liverpul dočekuje francuski Bordo sa nadom da će ponoviti partiju od pre 14 dana, kada su ostvarili pobedu u Francuskoj. Piter Krauč bio je strelac jedinog gola na tom meču, posle kojeg su Francuzi izgubili skoro sve šanse za prolaz dalje. Medjutim, menadžer engleskog tima Rafael >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Benitez ne želi opuštanje u svom timu.

"Dosta smo proučavali Bordo. Mnogo su bolji u gostima, nego kod kuće i to je problem za nas. Moramo da budemo oprezni, jer su utakmice protiv timova koji su na dnu tabele najteže", rekao je Benitez.

Španac je najavio da će u utorak na teren izvesti izmenjen sastav po 100. uzastopni put u sistemu rotacije igrača koji je izazvao dosta polemike u engleskim medijima. Kapiten Stiven Džerard i Mohamed Sisoko doživeli su manje povrede u pobedi nad Aston Vilom (3:1), ali se očekuje da će skoro sigurno biti u timu.

I Bordo je ostvario pobedu u domaćem šampionatu, nad Sedanom (3:1), a pre toga su izbacili Okser iz Liga kupa. Medjutim, forma u Ligi šampiona je izuzetno slaba, s obzirom da su do sada bez postignutog gola. Nekadašnji igrač Liverpula Vladimir Šmicer zbog povrede neće istrčati na teren Enfilda, iako je otputovao sa ekipom. Bordo će takodje biti i bez Marka Planusa, Franka Jurietija i Stefana Dalme.

Medjutim, trener Rikardo Gomeš smatra da njegov tim može da napravi iznenadjenje.

"Liverpul nije odigrao naročito dobro pre 14 dana i ukoliko iskoristimo naše prednosti možemo da izvučemo nešto iz utakmice", rekao je Gomeš.

Mogući sastavi:

Liverpul: Rejna - Finan, Ager, Karager, Rise - Džerard, Alonso, Sisoko, Gonsales - Krauč, Kujt

Bordo: Rame - Fober, Džemali, Enrike, Maranž - Alonso, Mavuba, Vendel, Miku - Laslan, Darševil

Ilić u Ajndhovenu

U drugom meču grupe C PSV dočekuje turski Galatasaraj u još jednom duelu vodećeg tima i ekipe sa dna tabele. Tim Ronalda Kumana nalazi se u fantastičnoj formi, kako u LŠ, tako i u domaćem šampionatu i za meč protiv Turaka imaće pun sastav na raspolaganju.

PSV je u nedelju ostvario petu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. Posle impresivne pobede nad AZ Alkmarom u pretprošlom kolu, ekipa iz Ajndhovena savladala je tokom vikenda slabi RKC sa 3:0 i tako ostala bod iza vodećeg Ajaksa. Zvezda tima je reprezentativac Obale Slonovače Aruna Kone, koji je postigao 6 golova na prethodne 4 utakmice, uključujući i pobedonosni gol za 2:1 protiv Galatasaraja pre 14 dana.

Jedini gol za šampiona Turske na tom meču postigao je reprezentativac Srbije Saša Ilić. Predstojeći duel iznačiće povratak belgijskog trenera Erika Hereca na Filips stadion, gde je proveo 10 veoma uspešnih godina kao igrač holandskog tima, sa kojim je osvojio KEŠ 1988. godine.

Posle slabog početka sezone, njegov tim polako ulazi u formi. Tokom vikenda su pobedili Genčlerbirligi sa 1:0 i stigli do 4. pozicije u šampionatu Turske.

"Igramo veoma dobro, ali se isto, nažalost, može reći i za PSV. U Istanbulu smo pokazali da možemo da im pariramo", rekao je Herec, pred meč u kojem njegov tim mora da osvoji 3 boda ukoliko želi da zadrži šanse za prolazak u osminu finala.

Verovatni sastavi:

PSV: Gomes - Kromkamp, Aleks, da Kosta, Salsido - Simons, Koku, Mendes, Afelaj - Kone, Farfan

Galatasaraj: Mondragon - Sanoglu, Song, Tomas, Ak - Akman, Inamoto, Karuska, Ilić - Turan, Karan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.