Gronholm vodi u Reliju Portugala

Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gronholm vodi u Reliju Portugala



Markus Gronholm dobio je prvu etapu Relija u Portugalu i posle prvog dana vožnje ima 2.3 sekunde prednosti u odnosu na Danija Sorda.

39-godišnji Gronholm je bio u konstantnom vođstvu i pored činjenice da je imao manji udes u svom Fordu.

Vozač Sitroena Sordo je bio na opšte iznenađenje brži od svog klupskog kolege, inače trostrukog svetskog šampiona Sebastijana Leba, koji deli treće mesto sa Peterom Solbergom u Subaruu.

Solbergov stariji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brat Hening u Stobart Fordu je bio peti, a Miko Hirvonen šesti, dok je sedma pozicija posle prvog dana pripala vozaču Subarua Krisu Etkinsonu.

Jedini veći incident prvog dana napravio je Finac Jari Mati Latvala koji je prebrzo ušao u prvu krivinu i zabio se u ogradu, zbog čega je izgubio preko 10 sekundi.

"Mislim da je to bio najsramotniji momenat u istoriji relija. I ranije sam imao incidente u prvim etapama, ali ovo je bilo previše", rekao je Latvala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.