Izvor: Blic, 15.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gromovita levica

Gromovita levica

Kada ne ide Ronaldu i Adrijanu, tu je Kaka! Dok su se dva špica svetskog prvaka takmičili u tome ko će pružiti bleđu partiju protiv Hrvatske, momak iz Milana je jednim udarcem rešio sve probleme donevši Brazilu pobedu na početku puta ka odbrani krune.

Neko će možda reći da 'karioke' nisu blistale na startu, ali snaga velikog tima jeste da u svakom momentu ima igrača poput Kake koji jednim potezom može da sruši svu trenersku kombinatoriku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U 44. minutu, kada je stamenoj odbrani Hrvatske na trenutak popustila koncentracija, Kaka je neodbranjivim udarcem levom nogom savladao Pletikosu. Dovoljno za radost brojnih navijača.

- Ima još mnogo prostora za napredak u našoj igri. Treba nam više pokretljivosti i kreativnosti, ali za prvi meč bilo je dosta dobro - smatra Kaka.

Jedan od ključnih igrača Milana kaže da je zadovoljan svojom igrom na startu, ali da je svestan da pravi izazovi tek predstoje.

- Za mene je Mondijal počeo kao mu snu. Postigao sam lep gol, učestvovao u nekoliko dobrih akcija. Ne bi trebalo da nas to uspava, realno je da smo imali težak meč, naročito u drugom poluvremenu. Hrvati su nam zadali dosta problema u organizaciji igre i bili su veoma opasni preko leve strane - izjavio je Kaka.

Meč u Berlinu bio je ukupno 39. za igrača rosonera u dresu brazilske reprezentacije. Što je još značajnije, ovaj momak je i efikasan, radovao se ukupno 13 puta. U proseku, svaka treća utakmica - gol! Međutim, Kaka smatra da bi skor svakako bio bolji da je igrao više na prethodnom Svetskom prvenstvu, kada je Brazil po peti put uzeo trofej FIFA.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.